08.08.2019 — 16:03

Будівельники Хмельниччини приймали вітання з нагоди професійного свята 

Традиційно День будівельника відзначається в другу неділю серпня.

З цієї нагоди, усіх будівельників Хмельниччини, ветеранів будівельних організацій, підприємств з виробництва будівельних матеріалів, проектних організацій з професійним святом – Днем будівельника привітали т.в.о. голови обласної державної адміністрації Володимир Кальніченко, заступник голови обласної ради Валерій Лесков, керівники будівельних організацій краю та громадськість.

Вітаючи учасників урочистого зібрання, Володимир Кальніченко відмітив, що будівельна галузь – одна з тих галузей економіки, які першими відчувають на собі негативні чи позитивні зміни в економічній та соціальній сфері. Підприємства, що здійснюють будівельну діяльність, напряму залежать від впровадження інвестиційних проектів, сільського господарства, торгівлі, сфери послуг, на замовлення яких вони будують або здійснюють реконструкцію та ремонтні роботи, а також залежать від попиту на ринку житла та вартості кредитних коштів у фінансових установах.

“Вашими руками зводяться нові будівлі, житлові масиви, приміщення соціально-культурного призначення. Ми вдячні керівникам та колективам підприємств будівельної галузі області, усім, хто розвиває цю галузь, знаходить шляхи поліпшення своєї діяльності. Впевнені, що і надалі ви будете радувати людей цікавими сучасними проектами, робитимете усе можливе, щоб життєвий простір подолян перетворювався на ще красивіший, затишніший, комфортніший”, – зазначив Володимир Ілліч.

Посадовець побажав працівникам галузі нових здобутків, втілення у життя всіх творчих задумів, надійних партнерських відносин, тепла та порозуміння у колективі.

Також Володимир Ілліч виконав приємну місію та нагородив окремих працівників Почесними грамотами обласної державної адміністрації.

Так, за сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у будівництво житла, об’єктів соціально-культурного, промислового та комерційного призначення, розвиток будівельної галузі області та з нагоди Дня будівельника НАГОРОДЖЕНО ПОЧЕСНОЮ ГРАМОТОЮ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ та подарунком:

БАГІНА

Володимира Васильовича

директора малого підприємства “Крок”, с. Кам’янка Городоцького району
ГАРНИКА

Володимира Федоровича

директора товариства з обмеженою відповідальністю “Хмельницькагропроект”, м. Хмельницький
ДЕНИСЮКА

Євгенія Васильовича

головного інженера приватного підприємства “Моноліт – Буд”, м. Хмельницький
ДОБРИНЧУКА

Василя Володимировича

начальника кошторисного відділу приватного акціонерного товариства “Об’єднання “Прогрес”, м. Славута
КИЛИМНИКА

Віктора Миколайовича

технічного директора товариства з обмеженою відповідальністю “Сантехмонтаж”, с. Пашківці  Хмельницького району
КОЛЕСНІКА

Андрія Васильовича

директора державного підприємства “Хмельницька обласна служба єдиного замовника”
КУРИЛЯКА

Валерія Вікторовича

директора приватного підприємства “БК-Терем”, м. Хмельницький
КУШНІРА

Миколу Казимировича

інженера технічного нагляду державного підприємства “Хмельницька обласна служба єдиного замовника”
ПАНАСЮКА

Віктора Феодосійовича

інженера технічного нагляду державного підприємства “Хмельницька обласна служба єдиного замовника”
СРЕБНЮКА

Олександра Миколайовича

механіка ремонтно-механічної майстерні товариства з додатковою відповідальністю “Хмельницькзалізобетон”

А також оголошується Подяка:

ПЕТРИШЕНУ

Олегу Миколайовичу

виконавцю робіт товариства з обмеженою відповідальністю “Будівельний Альянс Груп”, м. Хмельницький
ШЕЙБАХОВИЧУ

Валерію Костянтиновичу

тесляру 5-го розряду товариства з додатковою відповідальністю “Хмельницькзалізобетон”

Довідково:

Сьогодні на території області здійснюють будівельну діяльність понад 230 підприємств, на яких працює близько 6 тисяч осіб. На ринку будівельних послуг працює 25-30 підприємств, які вже мають свою багаторічну історію, досвід роботи.

За 1-е півріччя цього року підприємствами області виконано будівельних робіт на суму майже 1 млрд. 300 млн.грн. На 77% порівняно із минулим роком зросли обсяги будівництва нежитлових будівель, більше будується інженерних споруд, проте, менше зводиться житлових об’єктів.

Із великовартісних на території області реалізовано декілька проектів будівництва сонячних електростанцій на загальну суму понад 376 млн.гривень. Побудовано логістичний центр ”Нової пошти” з інвестиційною вартістю понад 84 млн.гривень, введено в експлуатацію нову швейну фабрику у м.Хмельницький, комплекс з переробки органічних відходів і силосу в біогаз у Теофіпольському районі та інші об’єкти.

У минулому році в область з державного бюджету на реалізацію проектів будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів було спрямовано понад 1 млрд. 230 млн. гривень. Кошти з державного бюджету освоєні, заплановані об’єкти введено в експлуатацію.

У поточному році є потужна підтримка регіону з державного бюджету за різними напрямками у загальній  сумі майже 1 млрд. 300 млн.гривень. Планується добудувати та ввести в експлуатацію 3 нових школи  в селах, 27 сільських амбулаторій сімейної медицини, продовжити будівництво та реконструкцію дитячих садків та загальноосвітніх закладів, закладів охорони здоров’я та культури, стадіонів та інженерних мереж. Швидкими темпами зводиться лікувально-діагностичний корпус обласної дитячої лікарні, на будівництво якого передбачено на цей рік 20 млн.грн. з державного та 44 млн.грн. з обласного бюджетів. Здійснюється реконструкція обласного онкодиспансеру та кардіологічного диспансеру. Понад 568 млн.грн. з коштів державного бюджету спрямовується на ремонт доріг місцевого значення та доріг комунальної власності.