12.08.2019 — 11:54

Нацгвардійці продовжують патрулювати вулиці Хмельниччини

Затримання двох осіб, що перебувають у розшуку та вилучення близько 150 грамів наркотичних речовин – такими видалися минулі вихідні для нацгвардійців військової частини 3053, які здійснювали самостійне та у складі спільних з поліцією патрулювання вулиць Хмельницького.

Так, в один з вечорів, близько 22:15, слідуючи по маршруту патрулювання поблизу залізничного вокзалу, гвардійці помітили групу осіб, які палили в громадському місці, де було велике скупчення людей. Наблизившись до них, патрульні зробили їм зауваження та з’ясували під час перевірки даних, що один з громадян перебуває в розшуку Тернопільським відділом поліції. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу для подальших дій згідно із законодавством.

Подібний випадок мав місце і під час патрулювання 11 серпня близько 22 години. Рухаючись по маршруту патрулювання неподалік від палацу Творчості по вулиці Прибузькій, військовослужбовці помітили двох осіб, які підозріло поводилися. Під час перевірки було виявлено, що один з них, мешканець Ярмолинецького району 1995 року народження, перебуває у розшуку. Грамадянина було негайно затримано та доставлено до відділу поліції.

Того самого вечора інший наряд патрульних Нацгвардії, патрулюючи по вулиці Кам’янецькій, помітили молодика, що при вигляді патрульних почав втікати. Однак, це йому не вдалося – гвардійці наздоганали юнака та запропонували пройти поверхневу перевірку. Під час перевірки  нацгвардійці виявили декілька пакетів чорного кольору з речовиною зеленого кольору рослинного походження, зовні схожою на наркотичну, вагою близько 95 грамів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу для вирішення питань по суті.

Загалом у період з 9 по 11 серпня патрульними військової частини 3053 НГУ було вилучено понад 150 грамів наркотичних речовин. Затримані були передані в руки поліції для ведення подальших слідчих дій.

Молодший сержант Марина Березюк