13.08.2019 — 15:13

За сприяння Хмельницької обласної служби зайнятості у січні-липні 2019 року знайшли роботу 4,9 тис. молодих осіб

Відповідно до Закону України «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні», до молоді відносяться громадяни України віком від 14 до 35 років.

У січні-липні 2019 року статус безробітного у Хмельницькій обласній службі зайнятості мали 8,0 тис. осіб з числа молоді  віком  до 35 років.

Станом на 01 серпня 2019 року на обліку в службі зайнятості перебувало 2,9 тис. безробітних осіб даної категорії.

З метою повернення безробітної молоді до продуктивної діяльності   обласною службою зайнятості здійснюються заходи активної політики сприяння зайнятості  населення:  надання  інформаційних,  консультаційних  та профорієнтаційних послуг, створення банку вакансій та пошук підходящої роботи, сприяння в працевлаштуванні, у тому числі шляхом організації підприємницької діяльності,  здійснення  професійної підготовки, перепідготовки,  підвищення  кваліфікації,  залучення до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

За  сприяння  служби зайнятості у січні-липні 2019 року знайшли роботу 4,9 тис. молодих громадян, зокрема 50% з них було працевлаштовано оперативно до набуття статусу безробітного. Для максимального наближення професійних навичок громадян, які шукають роботу до потреб роботодавців, розширення їх компетенцій та підвищення конкурентоспроможності на ринку праці проходили професійне навчання   911 осіб.

Протягом зазначеного періоду 691 молода особа  працювала на громадських та інших роботах тимчасового характеру.

З метою професійного самовизначення, підвищення якості та конкурентоспроможності національних кадрів, збалансування ринку праці та ринку освітніх послуг, профілактики безробіття, державна служба зайнятості надає профорієнтаційні послуги. Ними у звітному періоді  було охоплено 7,6 тис. осіб у віці до 35 років та 26,3 тис. осіб, які навчаються в навчальних закладах різних типів.

Відділ інформаційної роботи

Хмельницький обласний центр зайнятості