14.08.2019 — 10:26

Стартував ще один проект, який допомагатиме сформувати оптимальну модель районного рівня в Україні

В Україні триває підготовка узгоджених пропозицій з формування оптимальної моделі адміністративно-територіального устрою субрегіонального (районного) рівня в кожній області України. Про це повідомили в Мінрегіоні.

Днями стартувала серія інформаційних заходів з питань реформування адмінтерустрою субрегіонального рівня. Центр політико-правових реформ за підтримки Посольства Великої Британії в Україні провели в Києві тематичний семінар-практикум. Надалі інформаційні заходи у форматі круглих столів проведуть у кожній області за участі всіх зацікавлених сторін.

У Мінрегіоні пояснили, що моделювання нових майбутніх районів має ураховувати історичні, економічні, екологічні, географічні, демографічні особливості та етно-культурні місцеві традиції. Також важливим є поєднання цих особливостей з європейськими підходами та критеріями щодо адміністративно-територіальних одиниць субрегіонального рівня.

«Моделювання нового субрегіонального рівня потребує широкої інформаційно-роз’яснювальної роботи. Розуміння суспільством і політичними колами кожного кроку реформи, забезпечить її подальшу підтримку. Мінрегіон вдячний Посольству Великої Британії в Україні за підтримку в цій роботі. В кожній області будуть проведені інформаційні заходи, дискусії з зацікавленими сторонами, які допоможуть нам підготувати узгоджені пропозиції майбутнього субрегіонального устрою», – сказав перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода.

Він наголосив на необхідності синхронізувати діяльність започаткованого проекту Посольством Великої Британії з діяльністю відповідних регіональних робочих груп при обласних державних адміністраціях.

«З центру не завжди видно переваги того чи іншого формату моделі адміністративно-територіального устрою області. Тому і створені при облдержадміністраціях спеціальні робочі групи. Чимало проектів міжнародної технічної допомоги долучилися до організації інформаційних заходів з обговорення моделей адмінтерустрою субрегіонального рівня. Ми розраховуємо на тісну співпрацю цих сторін. В синергії досягнемо кращого результату», – зазначив перший заступник Міністра.

Джерело