14.08.2019 — 12:51

Рівняння на ветерана спорту

Італійський Турин наприкінці липня став місцем проведення четвертих Європейських ігор майстрів. Ці масштабні комплексні змагання спортсменів старшого віку проводяться з 30 видів спорту раз на чотири роки, починаючи з 2008 року.

На цих престижних міжнародних змаганнях ветеранів спорту перемогу здобув хмельничанин Микола Кожан, майстер спорту СРСР з важкої атлетики. Під час виступу серед атлетів вагової категорії  73 кг вікової групи 65-69 років Микола Іванович зробив 4 успішних підходи, послідовно зафіксувавши у ривку 70 кг і 75 кг, а у поштовху 90 кг і 95 кг та з сумою у двоборстві 170 кг впевнено посів перше місце.

 

До спорту ветеранів він долучився 2011 року і за цей час виборов медалі найвищого ґатунку на чемпіонаті світу, Всесвітніх іграх майстрів (2013 рік). Непідкореним для нього залишається лише європейська першість, на якій ставав срібним призером. Так що змагатися на всеукраїнських і міжнародних важкоатлетичних помостах сподівається до тих пір допоки дозволятиме стан здоров’я, а мотивацію вбачає в непідкорених ще спортивних вершинах, не відвіданих країнах і спілкуванні  з друзями-суперниками.

За інформацією Хмельницького обласного відділення НОК