17.08.2019 — 09:00

Сьогодні – Всесвітній день безпритульних тварин

Щороку в третю суботу серпня у світі відзначають Всесвітній день безпритульних тварин. Цього року ця подія припадає на 17 серпня.  Дата з’явилась в календарі на початку 1990-х на підтримку ініціатив волонтерських організацій із захисту домашніх тварин, які залишилися без нагляду.

Ця дата вважається не святом, а приводом звернутися до проблеми безпритульних тварин, донести максимальній кількості людей інформацію про їх трагічну долю. Сумна статистика стверджує, що 75 % безпритульних тварин вигнані на вулицю жорстокими господарями. Опинившись без допомоги людини, вони приречені на голод і загибель.

Одне із завдань Дня безпритульних тварин – пробудити у власників звірів свідоме ставлення до своєї ролі, запобігти збільшенню кількості безпритульних котів і собак через неконтрольоване розмноження домашніх вихованців. З цією ж метою деякі ветеринарні клініки цього дня безкоштовно стерилізують кішок і собак.

У Всесвітній день безпритульних тварин варто ще раз наголосити, що на любов і турботу заслуговують всі тварини: породисті і вуличні, здорові й безпорадні, всі без винятку. Подаруйте безпритульній тварині шанс на щасливе життя, заберіть безхатченка з вулиці або з притулку і більшої вдячності та відданості, ніж від нього годі буде чекати.

Не забуваймо про те, що ми одна велика сім’я на маленькій планеті і, роблячи добру справу, допомагаючи нашим братам меншим, ми допомагаємо собі.

Враховуючи аномальну жару у 2019 році, від якої страждають не лише люди, але й тварини, Україна запустила Всеукраїнський флешмоб #ВодуТваринам із закликом поставити посудину з водою для тварин біля всіх громадських закладів, заправок в підтримку безпритульним тваринам.

За інформацією Департаменту природних ресурсів та екології