13.08.2019 — 15:04

У Меджибізькій фортеці відбувався фестиваль середньовічної культури «Епоха Героїв»

10-11 серпня на території Державного історико-культурного заповідника «Межибіж» за підтримки управління культури, національностей, релігій та туризму Хмельницької облдержадміністрації, обласного науково-методичного центру проводився фестиваль середньовічної культури «Епоха Героїв».

Цього разу організатори вирішили зробити середньовічний фестиваль за новою концепцією. Окрім традиційних лицарських боїв у різних номінаціях, були організовані різноманітні локації: атракції від всесвітньої федерації традиційної стрільби з луку; майстер-класи з гончарства, ковальства, книгарства, лихварства, виготовлення іграшок; історичні танці; показовий середньовічний військовий табір; вогняні шоу; фотозони; фуд-корти та дитячі розваги. Гості мали можливість відвідати підземелля палацу, познайомитися з експозиціями заповідника, помилуватися краєвидами з висоти Лицарської вежі. Всі дійства проходили в супроводі живої середньовічної музики та величезного ярмарку, який заполонив не тільки територію фортеці, а й навколишні вулиці.

Фестиваль вдався на славу! Протягом вихідних подвір’я фортеці було наповнене великою кількістю відвідувачів, гостей і учасників дійства, а організатори намагалися зробили все, щоб свято пройшло яскраво, захоплююче і незабутньо. На даний час працівники Державного історико-культурного заповідника «Межибіж» розпочали підготовку до не менш видовищного заходу – мото-фестивалю “WerWolf 2019 VIKING”, який відбудеться у фортеці 23-25 серпня 2019 року.

За інформацією управління культури, національностей,
релігій та туризму Хмельницької облдержадміністрації