16.08.2019 — 16:02

Старій Ушиці – 875 років

Стара Ушиця днями відзначила 875-річчя селища. Перша письмова згадка про цей населений пункт датується 1144 роком.  Скільки всього змінилося за ці століття: від давнього міста Ушиця до сучасного селища – Стара Ушиця. Змінилася не лише  назва, але й розташування.  З давніх давен селище розташовувалось в долині річки Дністер. Однак із початком будівництва Дністровської ГЕС воно було повністю затоплене, а нове селище побудоване дещо вище від Дністра.

«Про історію можна говорити безкінечно, проте для всіх присутніх вона додає спогадів про своє дитинство, про свою молодість, про своє життя…», – сказав у своєму виступі голова Староушицької ОТГ Анатолій Тимчук. Анатолій Сергійович подякував усім депутатам та підприємцям, що активно підтримали проведення такого свята.

Розпочалося святкування на площі перед Будинком культури. Цікавим і приємним моментом свята було вітання із врученням подарунків найстаршій жительці та наймолодшому жителю Старої Ушиці Єфросинії Денисюк та Тімуру Замбриборщу. Згадали подружжя Федорових – Майю Степанівну та Івана Григоровича, що прожили найдовше в парі.

Цікавою та різноманітною була концертна програма. Гостям свята свою творчість дарували ансамбль танцю «Меджик», фольклорно-етнографічний колектив «Трудівниця», аматорський колектив «Калинонька» з с. Крушанівка, солісти колективу «Діти України» та інші. Вже стало доброю традицією участь у святковому дійстві братів Вадима та Євгена Гжегожевських.

Зовсім маленькі мешканці селища та громади також з нетерпінням чекали виступів аніматорів. Веселі конкурси та виступи зібрали в своєму колі велику кількість дітлахів. Неподалік можна було скуштувати смачну уху тощо. Під вечір усі охочі могли подивитися фільми під відкритим небом.

Завершилося дійство святковим феєрверком.

Ігор Вишемірський