19.08.2019 — 12:17

Делегація освітян Хмельниччини бере участь у Всеукраїнській серпневій конференції

Сьогодні у столиці розпочинає роботу Всеукраїнська серпнева конференція «Нова українська школа – старт реформи, участь громад». Освітяни з усіх куточків України обговорюватимуть питання реалізації реформи освіти. Серед них і представники Хмельницької області: заступник голови облдержадміністрації Світлана Павлишина, директор Департаменту освіти і науки ОДА Олег Фасоля та інші фахівці освітянської галузі.

Одна з найважливіших тем заходу – виклики та перспективи освітньої реформи в процесі впровадження принципів Нова українська школа. Тема надзвичайно актуальна, адже вже за два тижні по всій Україні діти підуть в перший клас Нової української школи. Як кажуть в Міністерстві освіти і науки України, старту реформи передувала масштабна підготовка, направлена на 3 основні зміни: створення нового освітнього середовища, нового змісту освіти та перепідготовка вчителів.

Учасники конференції обміняються думками стосовно майбутнього реформування української освіти. конференція передбачає проведення декількох інформаційних панелей. Зокрема, обговорюватимуть результати першого року роботи за принципами НУШ, а також готовність закладів освіти до нового навчального року. Також окремі блоки будуть присвячені питанням фінансування освіти, новітніх підходів до розвитку професійної освіти, розробці стандарту базової середньої освіти НУШ, інклюзії, тощо.

Окрім того, працюватиме виставка обладнання та навчальних матеріалів для закладів освіти, де учасники конференції зможуть ознайомитися з новими розробками вітчизняних науковців та виробників спеціалізованої продукції.