19.08.2019 — 16:13

Затримання нацгвардійцями громадян з забороненими речовинами на вулицях вечірнього Хмельницького

Амфетамін та канабіс – заборонені речовини, з якими затримували громадян на вечірніх вулицях міста, в тому числі – на території навчальних закладів, мало не щодня під час патрулювань у період з 14 по 19 серпня нацгвардійці військової частини 3053.

Так, 14 серпня близько 22:45 один з військових нарядів гвардійців, охороняючи громадський порядок, помітив групу молодих чоловіків, що розпивали спиртні напої на території ЗОШ №1. В ході спілкування з ними з’ясувалося, що мали при собі не лише алкоголь, а й інше, а саме – порошкоподібну речовину білого кольору, зовні схожу на наркотичну. З якою метою та які мали на неї плани – з’ясовуватиме поліція.

Подібний випадок з затриманням нетверезих молодиків, які розпивали алкоголь на території НВК №11, того ж вечора мав місце і під час патрулювання іншим військовим нарядом військової частини 3053.У одного з порушників громадського порядку також було виявлено поліетиленовий пакет із речовиною зовні подібною до амфетаміну.

15-19 серпня в різних мікрорайонах міста у пізні вечірні години патрульними Нацгвардії було затримано ще 5 осіб, що мали при собі речовину рослинного походження зеленого кольору, зовні схожу на наркотичну. Середня вага речовини у кожного з затриманих становила близько 10 грамів.

У кожному з випадків на місце події негайно було викликано поліцію для проведення подальших слідчих дій.

Попередньо усім затриманим інкримінується стаття 309 Кримінального кодексу України – “Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту”.

Офіцер групи інформації та комунікації в/ч 3053 Західного оперативно-територіального об’єднання Нацгвардії України Марина Березюк