20.08.2019 — 12:50

24-25 серпня на Хмельниччині влаштовують легкоатлетичний турнір 

У Хмельницькому за ініціативи регіонального відділення Національного олімпійського комітету України втретє проводиться Відкритий обласний турнір з легкої атлетики серед ветеранів. Також започатковується турнір з легкоатлетичних стрибків для всіх вікових груп на честь першого майстра спорту зі стрибків у висоту серед жінок в Україні Олени Шабленко (Кудрявцевої).

Мета змагань: популяризація та розвиток ветеранського спортивного руху; пропаганда здорового способу життя; залучення осіб середнього та старшого віку, спортсменів різних вікових категорій, аматорів спорту до активних занять легкою атлетикою; визначення кращих спортсменів до складу збірної команди Хмельницької області для участі у Кубку України серед ветеранів.

Змагання відбудуться 24-25 серпня 2019 року за адресою: м.Хмельницький, вул.Проскурівська, 81, спорткомплекс «Поділля».

Приїзд команд 23 серпня 2019 року. Прийом іменних заявок та мандатна комісія проводиться 23 серпня 2019 року в офісі відділення НОК України в Хмельницькій області з 16.00 до 19.00 за адресою вул. Пилипчука, 41, та 24 серпня 2019 року до 10.00 год. у спорткомплексі «Поділля».

Початок змагань: 24 серпня –з 12.00 год., 25 cерпня- з 10.00.

До участі у змаганнях ветеранів допускаються чоловіки і жінки, яким на 23 серпня 2019 року виповнилося 30 років і старші, а в стрибкових дисциплінах – особи 2006 року народження і старші з Хмельницької області та спортсмени, заявлені від інших регіонів України.

До змагань долучаться команди міст, районів, спортивних клубів, КФК, спортивних товариств та відомств. Свою участь вже підтвердили як відомі і досвідчені спортсмени (олімпійці, призери всеукраїнських та міжнародних спортивних форумів серед ветеранів), так і любителі бігу та спортивної ходьби, учасники АТО, ООС, ветерани військової служби, пенсіонери віком до 81 року з Хмельницької, Чернівецької, Вінницької областей, міста Києва.

Відповідно до Правил ІААФ (Правило 143.7, 143.8, 143.9) кожен учасник повинен мати два стартових номери (допускається один номер в стрибунів у висоту та метальників), що відповідають його стартовому номеру в заявочному листі команди.  За їх відсутності номери можна отримати під час реєстрації.

Снаряди (ядра, списи, диски)- відповідно до вікової категорії.
Кількість учасників у кожній дисципліні – необмежена.

Характер заходу:
– Змагання особисто-командні .
-Кожен спортсмен може змагатись у чотирьох дисциплінах. До командного заліку зараховується 2 найкращих результати.

Програма змагань:
Жінки і чоловіки біг на: 100 м, 200м, 400м, 800м, 1500м, 3000м, 5000м, спортивна ходьба на 3000м, стрибки у висоту, стрибки у довжину, потрійний стрибок, штовхання ядра, метання списа, диска.
Визначення переможців та нагородження.

– Особиста першість у кожній cтрибковій дисципліні програми (висота, довжина, потрійний стрибок) визначається за кращим результатом за рейтингом. Переможці нагороджуються грамотами та призами.

– Переможці та призери в особистій першості серед ветеранів у кожному виді програми нагороджуються медалями та грамотами згідно з особистими рейтингамиWMA, визначеними за допомогою електронного калькулятора “WMAAge-gradingcalculator”.

–  Призами нагороджується спортсмени-ветерани, які у змаганнях серед чоловіків та жінок за загальним рейтингом показали кращий результат. Командна першість визначається загальною сумою 10 кращих результатів особистих рейтингів WMA. Команди-призери серед міст та районів нагороджуються кубками і дипломами.

–  Протести розглядаються відповідно до Правил ІААФ.
–  Безпека та підготовка місць проведення заходу.
– Безпека та підготовка місць проведення змагань здійснюється організаторами згідно міжнародних правил ІААФ.
– Відповідальність за стан здоров’я учасників змагань несуть медичні установи за місцем проживання, які дали дозвіл спортсменам на участь у змаганнях, організації, які направляють команди чи окремих спортсменів на змагання, особиста заява за формою картки учасника.
– Відрядження учасників, тренерів і представників (керівників) команд на змагання (проживання, проїзд до місця змагань і місця проживання, добові в дорозі і харчування в дні змагань) – за рахунок організацій, що відряджають.
– ФЛАХ забезпечує суддівство змагань (підготовка, відбір, призначення суддів відповідних кваліфікаційних категорій), випуск підсумкової інформації про змагання.

Заявки на участь у змаганнях надсилати: Віктор Флентін, e-mail: [email protected],тел.-0673810538.

Організовують змагання Відділення НОК України в Хмельницькій області, Федерація легкої атлетики Хмельницької області, Клуб ветеранів легкої атлетики Хмельницької області за підтримки управління молоді та спорту Хмельницької ОДА та Хмельницької обласної організації ветеранів спорту.