23.08.2019 — 14:24

Обласні заходи до Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України

Шановні хмельничани та гості міста, запрошуємо вас взяти участь в урочистих заходах, що відбуватимуться 23-24 серпня на майдані Незалежності міста Хмельницький з нагоди Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України.

23 серпня о 10.00 відбудеться офіційна церемонія підняття Державного Прапора та виконання Гімну України. До свят будівлю обласної державної адміністрації прикрасять полотнами синього та жовтого кольорів, які символізують наш стяг.

24 серпня масові урочисті заходи, присвячені 28- ї річниці Незалежності України, розпочнуться о 09.20 год. Ходою Гідності від пам’ятника Т.Шевченку. На чолі Ходи нестимуть 50 метровий державних стяг. До колони також приєднаються учасники Форуму української молоді діаспори «Хмельниччина 2019», які нестимуть прапори країн, звідки вони прибули. Учасники пройдуть центральними вулицями міста – Проскурівською та Соборною до майдану Незалежності. Також відбудеться покладання квітів до пам’ятників Т.Шевченку, В. Чорноволу та Небесної Сотні.

О 10.00 розпочнуться урочистості на майдані Незалежності.

В рамках святкування буде встановлено рекорд України з формування найбільшої геральдичної мапи Хмельницької області «Єднання з українською світовою діаспорою». Кожний елемент мапи – це медовий пряник із зображенням герба району чи міста Хмельниччини (орієнтовний початок 10.30). Також на мапі будуть викладені герби країн, з яких прибули учасники Форуму української молоді діаспори «Хмельниччина 2019», як символ єднання українців усього світу.

Окрім святкового дійства гості свята матимуть нагоду ознайомитися з творчістю народних майстрів нашого краю та взяти участь у майстер-класах. Чудовий настрій даруватимуть відвідувачам оркестри міста та області. Також на майдані розташується виставка машин, спецтехніки, одягу, озброєння Головного управління Національної поліції в області, Головного управління Державної Служби з надзвичайних ситуацій в області.

Також діятиме виставка-продаж, де можна буде поласувати різноманітними смаколиками та придбати продукцію місцевих товаровиробників.

Запрошуємо усіх долучитися до урочистих заходів! Давайте разом відсвяткуємо Незалежність України!