03.06.2016 — 16:57

Відбулася науково-практична конференція кардіологів

3 червня у м. Хмельницькому за підтримки Міністерства охорони здоров’я України та Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації відбулася науково-практична конференція на тему «Регіональна реперфузійна мережа – національний стандарт лікування гострого інфаркту міокарда».

Участь у зібранні взяли лікарі-кардіологи, терапевти, анестезіологи, кардіохірурги та лікарі загальної практики сімейної медицини (ЗПСМ) Хмельницької області.

IMGP8410

У режимі відеоконференції з вітальним словом до медиків звернувся в.о. Міністра охорони здоров’я України Віктор Шафранський. Посадовець підкреслив, що організація надання медичної допомоги хворим із серцево-судинними захворюваннями є пріоритетом діяльності МОЗ України і підтримана на рівні уряду.

Відкрив науково-практичну конференцію професор кафедри кардіології НМАПО ім. П. Шупика Максим Соколов. За словами Максима Юрійовича, на сьогодні в Україні впроваджується інноваційний проект МОЗ України “Регіональна реперфузійна мережа в дії” щодо невідкладної медичної допомоги пацієнтам з гострим інфарктом міокарда та взаємодії служби екстреної медичної допомоги та системи кардіологічної та кардіохірургічної допомоги населенню. Передбачається, що сформована система дозволить знизити госпітальну летальність у лікувальних закладах до 5-7%; збільшити своєчасне виявлення пацієнтів з гострими коронарними синдромами з елевацією і без елевації сегмента ST; посилити взаємодію служби екстреної медичної допомоги та системи кардіологічної та кардіохірургічної допомоги населенню та наблизити доступність якісної та ефективної високоспеціалізованої медичної допомоги населенню.

IMGP8415

За словами директора Департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА Якова Цуглевича, такі зібрання дають поштовх для покращення роботи кардіологів та лікарів ЗПСМ. А тісна співпраця вузьких спеціалістів допоможе знизити показники смертності від серцево-судинних захворювань. Головний медик краю наголосив, що дуже важливо проводити достатню профілактичну роботу серед населення, і вагому роль у цьому має відігравати підтримка влади на місцях.

У ході конференції виступили головний позаштатний кардіолог Департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА Віктор Васильківський, головний позаштатний кардіохірург ДОЗ ХОДА Андрій Кланца, заступник головного лікаря з клінічної роботи КЗ «Вінницький регіональний клінічний лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології», кандидат медичних наук Ігор Данильчук.

IMGP8399

Присутні на зібранні заслухали доповіді про стан надання невідкладної кардіологічної допомоги пацієнтам з ГКС у Хмельницькій області; стан надання, досягнення та перспективи інтервенційної та кардіохірургічної допомоги пацієнтам з ГКС у Хмельницькій області; гострий коронарний синдром з елевацією сегменту ST, стратегія та логістика його лікування.

По завершенню конференції всі учасники отримали сертифікати.

Людмила Небесна,

Головний лікар Хмельницького обласного Центру здоров’я