02.06.2016 — 16:59

У Хмельницькому будинку дитини «Берізка» відбулося свято для вихованців

1   червня цього року в Хмельницькому будинку дитини «Берізка», в рамках Міжнародного дня захисту дітей, відбулося свято для вихованців цього закладу. Свято відкрила головний лікар закладу Катерина Горин.

Нині Хмельницький будинок дитини «Берізка» – єдиний в області спеціалізований заклад охорони здоров’я та медико-соціального захисту дітей, які залишились без батьківського піклування, дітей з вадами фізичного та розумового розвитку, віком до 7-ми років. У закладі виховуються діти з органічним ураженням центральної нервової системи та психіки, в тому числі з ДЦП, з порушенням функції опорно-рухового апарату та іншими вадами фізичного розвитку, з порушенням слуху та мови, зору, тубінфіковані, ВІЛ-інфіковані та хворі на СНІД.

IMGP8386

Уже 5 років при Хмельницькому спеціалізованому будинку дитини «Берізка» діє центр медико-соціальної реабілітації. У ньому проводять профілактику раннього соціального сирітства серед дітей з обмеженими можливостями, які виховуються в сім’ях; дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах та підвищення їх шансу бути усиновленими, влаштованими в прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, повернутими в біологічну сім’ю; підвищення доступу до різних форм ранньої медичної, соціальної, педагогічної реабілітації для дітей із проблемами здоров’я, покращення адаптації дитини до повноцінного життя в суспільстві, шляхом врахування її індивідуальних потреб у психологічній, медичній та соціальній реабілітації.

IMGP8392

3 роки тому в центрі медико-соціальної реабілітації відкрили відділення денного перебування хворих дітей, дітей-інвалідів та дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, котрі проживають в сім’ях. Відвідують його дітки, віком від 1 місяця до 7 років. Протягом 2015 року в закладі пройшли реабілітацію 194 дитини, 89 з них – вихованці закладу, з яких 28 дітей мають статус дитини-інваліда та 105 хворих дітей з сімей.

IMGP8387

Малюки потішили гостей танцями і піснями, за це одержали подарунки від гостей та спонсорів свята.

Людмила Небесна,

головний лікар Хмельницького обласного Центру здоров’я

IMGP8396