23.08.2019 — 11:02

Синій, як море, як день, золотий – з неба і сонця наш прапор ясний!

 

День Державного Прапора встановлено у 2004 році Указом Президента України. І вже 15 років поспіль 23 серпня українці відзначають День головного символу держави. Сьогодні на майдані Незалежності міста Хмельницький відбулася офіційна церемонія підняття Державного Прапора України.

За Український прапор вийшли на Майдан кращі сини та дочки нашого народу. З Українським прапором боронять сьогодні рідну землю від ворога наші воїни. Український прапор прославляється успіхами наших спортсменів, діячів науки та культури, щоденною працею кожного українця. Наш прапор – це символ свободи та волі, віри та сили українського народу.

На цьогорічній церемонії почесне право підняти Державний Прапор України надали Іванні Петрасюк, члену молодіжної громадської ради, та  Володимиру Авсієвичу, учневі 10 класу гімназії №2 міста Хмельницький, багаторазовому призеру всеукраїнських учнівських олімпіад з інформаційних технологій.

Учасники церемонії вшанували хвилиною мовчання загиблих бійців, які відали своє життя за свободу та незалежність України, та поклали квіти до меморіальної стели загиблим Героям Небесної Сотні й учасникам неоголошеної війни на Сході України.

Юні хмельничани випустили в небо білих голубів.

Усі, хто брав участь у церемонії підняття Державного Прапора України, разом виконали Гімн нашої держави.