27.08.2019 — 10:38

Марина Бех-Романчук уп’яте поспіль виборює першість на чемпіонатах України

21-23 серпня у Луцьку проходив чемпіонат України-2019 з легкої атлетики за участю 350 найсильніших спортсменів з усіх регіонів нашої держави, а також Білорусі, Узбекистану та Ізраїлю.

У стрибках у довжину хмельничанка Марина Бех-Романчук уже в першій спробі приземлилась на 6,79 м. Ця позначка виявилася для неї переможною, а для решти суперниць – недосяжною, адже найближча з них поступилася більш як на півметра. Приємно, що всі шість стрибків Марини були вдалими, без заступів, і стабільно за 6,60 м. Своїм виступом Марина вкотре підтвердила норматив на чемпіонат світу, який наприкінці вересня прийматиме Доха (Катар).

А до цього найвідповідальнішого змагання 2019 року у її насиченому графіку міжнародних стартів передбачено ще низку виступів, у тому числі у фіналі “Діамантової ліги” (6 вересня, Брюссель, Бельгія) та у матчевій зустрічі між збірною Європи і командою США (9-10 вересня, Мінськ, Білорусь).

Порадував співвітчизників і досвідчений стрибун у висоту Андрій Проценко з Херсону, який провів два навчально-тренувальні збори влітку цього року в Хмельницькому, звідки безпосередньо поїхав до Луцька.

Після перемоги на чемпіонаті України, подолавши 2,23 м, Проценко відразу вирушив до столиці Франції. На попередньому етапі «Діамантової ліги» 24 серпня у Парижі Андрію вдалося повторити свій найкращий результат сезону (2,28 м) і посісти друге місце в стрибках у висоту. Майкл Мейсон з Канади став першим лише за меншою кількістю невдалих спроб. У підсумку українець зміг пробитись до фінального етапу Ліги з п’ятою прохідною сумою очок серед стрибунів у висоту. Тож нам є за кого вболівати найближчим часом.

За інформацією Хмельницького обласного відділення НОК