27.08.2019 — 17:33

Успіх юних фото- та кіноаматорів на всеукраїнському рівні

У місті Кременчук Полтавської області відбулися Всеукраїнський фестиваль дитячого кіно та телебачення «Веселка» і конкурс юних фотоаматорів «Ми – діти України!» Цьогоріч нашу область в очному турі конкурсу фотоаматорів представляла команда вихованців фотогуртка «Світлинка» Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва у складі Соломії Козолуп  та Ярослава Пасічника  (керівник гуртка Сергій Успаленко).

За перемогу у «Веселці» змагалися вихованці Народного художнього колективу «Прес-клуб «Юний журналіст» (керівник Ольга Валькова) із м. Хмельницький.   Поїздка наших учасників на  конкурс відбулася за сприяння Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

У конкурсі юних фотоаматорів «Ми – діти України!» у номінаціях «Портрет» і «Пейзаж» Соломія Козолуп отримала диплом І ступеня. Ярослав Пасічник  виборов диплом І ступеня у номінаціях «Портрет», «Пейзаж» і «Жанрове фото». За командну роботу юних фотоаматорів фотогуртка «Світлинка» нагороджено дипломом І ступеня.

Члени журі конкурсу також достойно оцінили фотороботу Соломії Козолуп, зроблену під час проведення бліц-конкурсу, та нагородили учасницю дипломом ІІ ступеня.

Повернулися з нагородами і юні кінооператори. Наші земляки отримали два перших місця за фільми «Я тебе ненавиджу, війна!» та «Легенда Карпат».

Перемога наших команд – це не щасливий випадок, а кропітка праця кожного гуртківця, яка ґрунтується на знаннях і досвіді, який невтомно передають керівники гуртків своїм вихованцям, створюючи простір для розвитку кожної дитини, для реалізації захоплень і мрій, де юні таланти проходять навчання та змістовне дозвілля.

Також наша делегація мала змогу проводити зйомки під час екскурсій містом у День Незалежності України.

За інформацією Хмельницького обласного центру
науково-технічної творчості учнівської молоді