27.08.2019 — 17:46

Хмельницькі нацгвардійці зустрілися із знімальною групою фільму “Іловайськ 2014. Батальйон Донбас”

Минулими вихідними актори військової драми “Іловайськ 2014. Батальйон Донбас” відвідали Хмельницький, де зустрілися з глядачами та розповіли історію створення картини. Зустрілися з режисером та виконавцями головних ролей драми і солдати строкової служби військової частини 3053 Національної гвардії України.

“Іловайськ 2014. Батальйон Донбас” – художній фільм, на прем’єру якого з нетерпінням очікує українське суспільство. Бої за Іловайськ розгорнулися на Сході країни у серпні 2014 року. Тоді в оточення бойовиків потрапили тисячі солдат. У результаті запеклих боїв кількість поранених і загиблих склала близько тисячі осіб.  За історіями  людей, які бачили та відчули ті події на собі,  і зняли художній фільм.

Сценарій фільму “Іловайськ 2014. Батальйон “Донбас” більше двох років створював журналіст і письменник Михайло Бриних.  Зйомки його розпочалися у серпні минулого року і тривали півроку. Загалом на стрічку витратили близько 30 мільйонів гривень і залучили десятки локацій по всій Україні.

“Це військова драма, тобто дуже емоційне кіно. Там є жіночі історії, є історія кохання та боротьби. Коли мені бійці розповідали реальні історії, я був вражений. Наприклад, як під час Іловайського котла люди перетворювалися в попіл буквально за секунду. Це все відразу поставало в моїй голові, і я думав, як донести це до глядача,” – каже режисер фільму Іван Тимченко. Крім професійних акторів, у зйомках задіяні десятки бійців батальйону, що вижили в Іловайському котлі.

Під час зустрічі гвардійці мали чудову нагоду особисто поспілкуватися з творцями фільму, безпосередніми очевидцями та учасниками тих трагічних  історичних, подій.  Спілкування залишило глибоке враження та слід в душі кожного, хто був присутній на цій знаковій події.

За інформацією військової частини 3053 Національної гвардії України