30.08.2019 — 10:26

Зміцнення безпеки та оборони, лібералізація економіки й енергонезалежність – Глава держави назвав головні завдання та виклики для нової Верховної Ради

Президент України Володимир Зеленський під час оголошення послання до Верховної Ради наголосив на викликах і завданнях, що стоять перед народними депутатами. Зокрема, це лібералізація економіки та зміцнення національної безпеки й оборони.

«Перед вами – низка викликів та завдань. Це і впровадження народовладдя, і довгоочікуване зняття депутатської недоторканності, і закон про імпічмент. Це дієва реформа правоохоронних органів та судової системи. Продовження реформ децентралізації та євроінтеграції», – сказав Глава держави, звертаючись до депутатів Верховної Ради України ІХ скликання.

Серед головних завдань парламенту Президент також назвав лібералізацію економіки, створення потужного «інвестиційного магніту» для залучення іноземних інвестицій, побудову цифрової держави у смартфоні, коли черги в державних установах та бюрократія відійдуть у минуле.

Крім того, серед пріоритетів – подолання рейдерства, монополій і контрабанди, досягнення реальної енергетичної незалежності, енергоефективності та вирішення проблем з тарифами, розбудова промисловості, аграрного сектору, інфраструктури, медицини, покращення освіти та відродження української науки.

«І найголовніше – зміцнення національної безпеки та оборони, завершення війни на Донбасі та повернення анексованого Російською Федерацією Криму», – зазначив Глава держави.

Президент також висловив переконання, що найближчим часом буде призначено дієздатний та ефективний уряд, який представить програму дій до затвердження річних інвестиційних програм міжнародних інвесторів, а отже – Україна буде у фокусі їхньої уваги.