30.08.2019 — 10:05

Спортивні заходи в учбові заклади Хмельниччини

28 серпня відбувся обласний вебінар з методистами предмета «фізичне виховання» відділів (управлінь) освіти та ДЮСШ міст, районів, об’єднаних територіальних громад з питань організації навчально-виховного процесу у 2019-2020 навчальному році. Участь у вебінарі взяли біля 40 освітян.

Заступник начальника обласного управління (філії) з фізичного виховання та спорту Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Тетяна Бойко ознайомила учасників вебінару з умовами проведення Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед школярів «CoolGames» і Перших всеукраїнських пляжних ігор серед школярів.

Цікаву інформацію отримали методисти від Першого заступника голови відділення НОК України в області Віктора Флентіна. Він поділився досвідом щодо проведення масових спортивно-пізнавальних заходів, проектів і конкурсів Національного олімпійського комітету («Олімпійський урок», «Олімпійський тиждень», «Олімпійське лелеченя», конкурс спортивної фотографії), які традиційно розпочинаються у вересні в навчальних закладах України. Віктор Володимирович також відзначив, що Олімпійська освіта дозволяє зацікавити та залучити максимальну кількість дітей і молоді до ідеалів та цінностей олімпізму, рухової активності.

Методист з фізичного виховання ХОІППО Олег Шнира ознайомив з інструктивно-методичними рекомендаціями викладання предмету у 2019-2020 навчальному році. Особливу увагу звернув на дотримання правил безпеки на уроках фізичної культури та під час проведення позакласних і позашкільних фізкультурно-спортивних заходів.

За інформацією Хмельницького
обласного відділення НОК України