02.09.2019 — 13:11

Сьогодні професійне свято відзначають нотаріуси

День нотаріату відзначається в Україні щорічно 2 вересня. Професійне свято нотаріусів встановлено Указом Президента України  в 2010 році на підтримку ініціативи Міністерства юстиції та Української нотаріальної палати.

Нотаріат в Україні — це система органів і посадових осіб, на які покладено обов’язок посвідчувати права, а також факти, що мають юридичне значення. Здійснення нотаріальних дій покладено на нотаріусів, які працюють в державних нотаріальних конторах, державних нотаріальних архівах (державні нотаріуси) та приватних нотаріусів.

З нагоди цього професійного свята в приміщенні Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області відбулося урочисте зібрання, участь в якому взяли представники влади області та міста. Від Хмельницької ОДА нотаріусів привітала Оксана Самолюк, керівник апарату облдержадміністрації.

“Перш, ніж стати нотаріусами, ви пройшли довгий шлях професійного зростання. Саме ви забезпечуєте дотримання прав і свобод громадян нашої держави, а також  шануєте букву і дух закону, – зазначила Оксана Миколаївна. – Дозвольте привітати вас із цим чудовим святом та побажати розвитку, досягнення тих вершин, до яких ви прагнете. Ви служите людям, державі, і вносите великий вклад в розбудову нашої України. Нехай довіра до вас лише зростає, а ваші професійні навички отримують визнання громадськості.”

Оксана Самолюк побажала працівникам нотаріату наснаги і професійних успіхів у їх нелегкій праці та вручила відзнаки облдержадміністрації. Так, за сумлінну працю, високий професіоналізм, взірцеве виконання службових обов’язків таз нагоди Дня нотаріату Почесною грамотою облдержадміністрації та подарунком нагороджено:

БАЙРАЧНОГО Андрія Івановича – приватного нотаріуса Хмельницького міського нотаріального округу;
БАРАНОВСЬКОГО Станіслава Францовича – приватного нотаріуса Кам`янець-Подільського міського нотаріального округу;
КОВАЛЬЧУК Людмилу Ясонівну – приватного нотаріуса Нетішинського міського нотаріального округу.