12.09.2019 — 12:46

Сергій Ткачук: Наше завдання – залучати до занять спортом молодь, підтримувати фізкультурно-спортивний рух

На цьому наголосив т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Сергій Ткачук під час урочистого зібрання, присвяченого Дню фізичної культури і спорту. Традиційно у нашій державі це свято відзначають у другу суботу вересня.

Також кращих спортсменів, ветеранів спортивного руху, тренерів, які зібралися у залі, вітали заступник голови обласної ради Валерій Лесков та начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Клімов.

Сергій Ткачук зазначив, що наші спортсмени відомі далеко за межами області та України. Вони зберігають і примножують гарні традиції спорту, прославляють наш край. На чемпіонатах, Кубках України та Всеукраїнських змаганнях подоляни здобули 577 медалей з олімпійських видів спорту та 484 медалі з неолімпійських видів. Пишається Хмельниччина та вся Україна нашими видатними чемпіонами Мариною Бех-Романчук (легка атлетика), Дмитром Чумаком (важка атлетика), іншими нашими призерами.

“Спортивна галузь і надалі буде розвиватись завдяки взаєморозумінню і тісній співпраці влади, громади, активістів спортивного руху. Разом ми багато робимо і нам під силу втілити в життя найкращі спортивні проекти,” – зазначив Сергій Петрович.

Також посадовець розповів, що за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у цьому році будуються 7 об’єктів спортивної інфраструктури: стадіони в Кам’янці-Подільському, Старокостянтинові, Чемерівцях, Наркевичах, спортивно-реабілітаційний центр в Красилові. Продовжується будівництво Палацу спорту в місті Хмельницький.

Крім того, відповідно до державної програми побудовано та функціонують 8 футбольних полів зі штучним покриттям в районних центрах і в об’єднаних громадах, до кінця року планується ввести в експлуатацію ще 12 таких об’єктів.

Підсумовуючи сказане, Сергій Ткачук побажав присутнім у залі спортивних і життєвих перемог, а також вручив Почесні грамоти та цінні подарунки.

Так, Подяку Міністерства молоді та спорту України оголошено АНДРІЇШИНІЙ Тетяні Петрівні, головному спеціалісту відділу з питань молоді управління молоді та спорту Хмельницької обласної державної адміністрації, за вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту України, сумлінну працю, професіоналізм, відданість справі та з нагоди Дня фізичної культури та спорту.

Відповідно до розпорядження тимчасово виконувача обов’язків голови Хмельницької обласної державної адміністрації Володимира Кальніченка за високі спортивні досягнення, професійну майстерність, вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту Хмельниччини та з нагоди Дня фізичної культури і спорту нагороджено Почесною грамотою обласної державної адміністрації та подарунком:

БАБЛЮКА Дениса Васильовича, майстра спорту України міжнародного класу з кульової стрільби, м. Хмельницький

БАРДЕЦЬКОГО Петра Михайловича, тренера-викладача з стрільби кульової обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи “Колос”

ГІЛЕВИЧ Крістіну Олександрівну, спортсменку, майстра спорту України з кульової стрільби

ДОМБРОВСЬКОГО Геннадія Владиславовича, заступника голови обласної організації фізкультурно-спортивного товариства “Динамо” України, м. Хмельницький

ЖИЖАНОВА Олексія Юрійовича, тренера-викладача з дзюдо Хмельницької дитячо-юнацької спортивної школи “Динамо”, м. Хмельницький

КОЗУНЯ Валерія Анатолійовича, головного спеціаліста відділу фізичної культури і спорту управління молоді та спорту обласної державної адміністрації

КУШТУ Миколу Миколайовича, тренера-викладача з веслування на байдарках і каное Хмельницької дитячо-юнацької спортивної школи №2 управління молоді та спорту Хмельницької міської ради

КВАСНИЦЮ Олега Михайловича, тренера-викладача з регбі 7 та регбі 15, м. Хмельницький

МАЦЬОХУ Михайла Марковича, заслуженого тренера України, заслуженого працівника фізичної культури і спорту України, тренера вищої категорії з важкої атлетики, м. Хмельницький

СІВАКА Вадима Олеговича, майстра спорту України з регбі, м. Хмельницький

ХІБЛІНА Ігоря Миколайовича, голову обласної федерації футболу.

Гарного настрою усім присутнім додала концертна програма.