07.06.2016 — 18:22

«Співпраця між громадою та владою має ґрунтуватися не на критиці, а на реальних пропозиціях вирішення існуючих проблем», – Олександр Корнійчук

IMG_3027 11

Громадські організації та активісти мають спрямувати увесь свій потенціал на реальне та спільне вирішення існуючих проблем області, а не лише на критику влади. Таку думку висловив голова Хмельницької обласної адміністрації Олександр Корнійчук під час зустрічі з головою Центру громадянських ініціатив Віталієм Загайним та координатором проектів представництва фонду Фрідріха Науманна в Україні Володимиром Олійником.

«Сьогодні ми бачимо, як формується громадянське суспільство в Україні. І це гарний показник демократизації держави. Але лише мобілізація спільних зусиль влади та громади на вирішення актуальних питань може дати позитивний результат. А це потребує вироблення нових форм взаємодії влади та громади. Можу запевнити, що обласна адміністрація сьогодні відкрита до співпраці з громадськими організаціями краю. З деякими із них ми уже налагодили роботуу кількох напрямках, зокрема, це стосується захисту прав бійців АТО, антикорупційної тематики. Ми раді бачити активних, незаангажованих людей і в громадській раді, і в координаційних радах при обласній та районних адміністраціях. Гадаю, усім нам давно потрібно перейти від популізму та галасу до реальної роботи», – зауважив Олександр Корнійчук.

За словами голови Центру громадянського суспільства Віталія Загайного, проблема  непорозуміння між владою та громадою деколи полягає у тому, що громадськість продовжує сприймати представників влади як потенційних ворогів, а не як партнерів у вирішенні актуальних питань. І це стосується навіть тих представників влади, які є вихідцями з громадського середовища.

«Громада має мобілізуватися та побудувати стосунки з владою на взаємній довірі та відповідальності. Приємно, що обласна адміністрація на чолі з Олександром Корнійчуком теж вважає такий формат співпраці прийнятним та результативним», – відзначив Віталій Загайний після зустрічі з головою Хмельницької обласної адміністрації.

Про нові форми взаємодії та дієві механізми співпраці неурядових організацій та місцевих влад йшлося згодом і на круглому столі, організованому для громадських активістів Хмельниччини Центром громадянських ініціатив спільно з представництвом фонду Фрідріха Науманна в Україні.

IMG_1506

IMG_1515