15.09.2019 — 08:43

Володимир Зеленський: Найближчим часом у парламенті з’явиться законопроект, що визначатиме статус ветеранів і добровольців

Президент України Володимир Зеленський ініціює законопроект щодо статусу ветеранів. Документ буде визначений як невідкладний.

«Вірю, що цей законопроект, який розробляло Міністерство у справах ветеранів спільно з ветеранами, скоро з’явиться у парламенті. Мені обіцяла пані міністр, і ми про це говорили, що за тиждень він уже буде готовий», – сказав Глава держави під час церемонії відкриття національних змагань «Ігри нескорених» у Києві.

Володимир Зеленський зазначив, що у цьому проекті закону буде закріплено механізм визначення статусу учасників бойових дій і добровольців.

Президент наголосив, що завжди відкритий до спілкування з ветеранами.

«Ви самі делегували кандидата на посаду міністра (у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб. – Ред.). Також поряд зі мною присутній уповноважений з питань реабілітації учасників АТО, а раніше – солдат Вадим Свириденко, який урятував сотні життів, ризикуючи власним. Я дуже хочу, щоб ви й надалі мали можливість прямого спілкування зі мною та членами моєї команди», – підкреслив Володимир Зеленський.

Глава держави взяв участь у церемонії відкриття національних змагань «Ігри нескорених», що є фінальним етапом відбору збірної України на міжнародні Invictus Games-2020 у Гаазі.

«Мені здається, британська королівська родина вибрала дуже влучне визначення – «нескорені». З нескорених народжується нація. Нашим завданням є цінувати кожного з вас. Знати кожного з вас в обличчя та розуміти ваші потреби», – зазначив Глава держави.

Під час виступу з нагоди початку ігор Президент оголосив хвилину мовчання за загиблими захисниками України.

Володимир Зеленський також оглянув локації стадіону «Піонер», де проходитимуть змагання.

Президент побажав національній команді на міжнародних іграх Invictus Games-2020 у Нідерландах здивувати світ своїм характером, незламністю та результатом.