17.09.2019 — 09:23

Послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 26,4 тис. безробітних громадян

У січні-серпні 2019 року в базі даних Хмельницької обласної служби зайнятості налічувалось 24,9 тис. вакансій, середній розмір оплати праці становив  5317,2 грн.

З початку року понад 5 тис. роботодавців поінформували службу зайнятості про потребу у кваліфікованих працівниках в області. Статус працевлаштованих за сприянням обласної служби зайнятості отримали  15,9 тис. громадян, в тому числі 9,2 тис. – зареєстрованих безробітних. До громадських та інших робіт тимчасового характеру було залучено 3,7 тис. осіб.

«Аналізуючи ринок праці, сьогодні зберігається потреба у робітничих спеціальностях. Більше 60% вакансій – професії металообробки, будівництва, транспорту, агропромислового комплексу, сфери торгівлі та послуг тощо. Тому, одним з першочергових завдань залишається популяризація робітничих професій, перенавчання та перекваліфікація незайнятого населення під потреби роботодавця», – наголошує директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня. За направленням центрів зайнятості, цьогоріч 3,4 тис. осіб проходили професійне навчання більш ніж за 220 професіями та напрямками: електрогазозварник, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, швачка, машиніст-кочегар котельні, водій тролейбуса тощо.

Із числа демобілізованих учасників АТО/ООС послугами центрів зайнятості області скористалися 950 військовослужбовців, роботою забезпечено – 195, професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації проходили 43 особи.

Довідково: станом на 1 вересня 2019 року актуальними були 2,8 тис. вакансій, на одну вакансію претендували 3 безробітних. Кількість зареєстрованих безробітних становила 9,6  тис. осіб, в тому числі 433 військовослужбовців – учасників АТО (ООС) та 32 особи з числа внутрішньо переміщених.

Хмельницький обласний центр зайнятості