17.09.2019 — 10:40

В/ч 3053 Нацгвардії України проведені оперативно-тактичні навчання з охорони та оборони особливо-важливих державних об’єктів

Навчання, яким передував день інструктивно-методичних занять з командирами підрозділів, відбувалися на одному з полігонів неподалік міста Хмельницького.

Мета заходу – перевірити практику командирів у керівництві підпорядкованим підрозділом під час організації бою, перевірити особовий склад у дії з охорони та оборони, розвідці спостереженням, бойовій охороні та взаємодії між собою, а також виховання у особового складу мужності, відваги та сміливості.

Керівник навчань, заступник командира військової частини 3053 майор Сергій Лук’янчиков вважає, що такі заходи дуже важливі, оскільки вони дозволяють виробити алгоритм взаємодії всіх підрозділів та тих, що відповідають за забезпечення охорони та оборони особливо важливого державного об’єкту, а також виробити чітку координацію дій під час збройного нападу на такі об’єкти.

– Сьогодні проведення таких навчань дуже актуально, і особовий склад військової частини ще раз продемонстрував, що в разі реальної загрози нападу на державні об’єкти, що перебувають під охороною, він готовий до виконання службово-бойових завдань, – підкреслив керівник навчань.

В ході практичного відпрацювання ввідних, особовий склад військової частини показав достатні навички у роботі, а начальники штабів відпрацьовували практичні дії в роботі з топографічними картами. Відповідно до тренувальних навчань було скоєно напад озброєним умовним зловмисником, який був успішно відбитий професійно підготованим особовим складом.

– Такі навчання з детальним інструктажем та повторним відпрацюванням дій є своєрідним іспитом на профпридатність, – зазначив заступник командира – А отже, стосується кожного військовослужбовця та спонукає постійно тренуватись і вдосконалювати свої професійні навички, щоб ідеально виконувати покладені на нього завдання.