17.09.2019 — 12:35

Сергій Ткачук з робочим візитом відвідав Теофіпольщину

16 вересня з робочим візитом Теофіпольський район відвідав т.в.о. заступника голови обласної державної адміністрації Сергій Ткачук, аби перевірити процес передачі І черги будівництва будинку культури смт Теофіполь в оперативне управління сектору культури районної державної адміністрації.

Нагадаємо, 12 квітня 2019 року в Теофіполі відбулося урочисте відкриття першої черги будівництва районного будинку культури – спортивного комплексу. Тоді право власності було зареєстровано за Теофіпольською районною радою. Наразі триває процес передачі І черги  будівництва будинку культури в оперативне управління сектору культури районної державної адміністрації, а згодом до районного відділу освіти.

Також Сергій Петрович спільно з керівництвом району ознайомилися з  ходом будівництва ІІ черги будинку культури. Посадовці оглянули приміщення, в яких наразі проводяться внутрішні роботи, та покроково обговорили з головним підрядником будівництва ПП “Вектор-М” Віктором Куриляком та керівником ДП “Хмельницька обласна служба єдиного замовника” Андрієм Колесніком усі спірні питання, які виникали в ході огляду будівництва. Також посадовець детально ознайомився з документацією прийому-передачі об’єкта будівництва «Будинок культури смт Теофіполь».

Основним об’єктом дискусії стало питання виконання протипожежних заходів, передбачених проектом на будівництво об’єкту. Мова йде про завершення монтажу та налаштування автоматичної пожежної сигналізації та виведення її на пульт централізованого спостереження.

Сергій Ткачук дав доручення ретельно вивчити дане питання та прозвітувати про проведену роботу.

Довідково:

Першу чергу будівництва довгобуду-спорткомплексу розпочато у 2016 році, на що були спрямовані кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення даних заходів.

З районного бюджету на співфінансування даного об’єкту були виділенні кошти в сумі 105 тис грн.

Загалом з Державного фонду регіонального розвитку на зазначений об’єкт було виділено 4 млн. грн, за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток окремих територій – 2, 49 млн. грн., з обласного, районного та місцевого бюджету  – 2,915 млн.грн.

У 2017 році на виконання робіт були освоєні кошти в сумі 5 млн 900 тис. грн. Змонтовано твердопаливну котельню для обслуговування всієї будівлі будинку культури.

У 2018 році було освоєно 2 млн. грн. коштів державного фонду регіонального розвитку та 300 тис. грн. з районного бюджету.

У 2019 році виділено 680 тис. грн. субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток. Загальна кошторисна вартість проекту становить 50,9 млн.грн. Дата введення в експлуатацію – 2021 рік.