17.09.2019 — 15:22

Рятувальники Хмельниччини відзначили своє професійне свято – День рятівника

Сьогодні рятувальники Хмельниччини відзначили своє професійне свято – День рятівника. Це свято тих, хто цілодобово знаходиться у постійній бойовій готовності до боротьби з незваним лихом та приходить на допомогу людям у найважчі хвилини: під час пожежі чи стихійного лиха, у ДТП, на суші чи на воді.

Цього осіннього дня увесь особовий склад Головного управління зібрався на фасаді 1 Державної пожежно-рятувальної частини на урочистості. Захід розпочав вітальним словом начальник Головного управління генерал-майор служби цивільного захисту Едуард Братко, який подякував нинішнім бійцям ДСНС області за високий професіоналізм, мужність, сумлінне виконання службових обов’язків, оперативність і готовність завжди прийти на допомогу. Окремо генерал звернувся до ветеранів пожежної охорони, висловивши вдячність за те, що присвятили своє життя справі боротьби з вогнем і сьогодні продовжують ділитися своїм досвідом з молодими фахівцями.

Висловили слова вітання надзвичайникам і керівники обласної та міської влади, які подякували їм за оперативність, злагодженість та професіоналізм під час ліквідації надзвичайних ситуацій. Кращих бійців ДСНС за сміливі й рішучі дії під час виконання службових обов’язків було нагороджено Почесними грамотами та цінними подарунками обласної державної адміністрації та обласної ради.

Т.в.о. голови обласної державної адміністрації Володимир Кальніченко висловив слова вдячності рятувальникам краю за щоденну нелегку працю, адже кожен їх робочий день наповнений ризиком для життя.

“Дякую усім працівникам рятувально-аварійних, пожежних служб за відвагу та сумлінне ставлення до своїх нелегких, а навіть і небезпечних обов’язків. Ви справжні професіонали, які ризикують власним життям і здоров’ям заради порятунку інших. Бажаю вам проявляти мужність і героїзм у кожному своєму кроці. Нехай у кожній важкій ситуації ваша допомога буде гідно оцінена,” –  сказав Володимир Ілліч.

Після чого відбулось відкриття Меморіальної дошки пам’яті Петра Сибіги – заступника начальника Головного управління з питань реагування на надзвичайні ситуації полковника служби цивільного захисту, чиє серце зупинилося невдовзі після ліквідації надскладної пожежі на деревообробному підприємстві у м.Дунаївці 22 вересня 2018 року. Далі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх загиблих рятувальників, котрі віддали своє життя боротьбі з вогняною стихією.

 ГУ ДСНС України у Хмельницькій області