18.09.2019 — 09:49

Наші земляки успішно виступили на змаганнях з бігу

Уродженці села Білогородка Ізяславського району, випускники факультету фізвиховання Кам’янець-Подільського національного університету Василь та Олександр Матвійчуки –найтитулованіші бігуни на довгі дистанції з нашої області, адже на двох у доробку братів понад 20 перемог і призових місць на міжнародних пробігах на шосе та кросових дистанціях довжиною від 5 км до марафонів. А ще Василь володіє рекордами області в бігу на 5000м, 10000м, півмарафону та марафону, досяг рівня майстра спорту міжнародного класу, виступив у марафоні на Олімпіаді-2008 в Пекіні. Нині за сімейними обставинами вони проживають за межами Хмельниччини і успішно продовжують кар’єру професійних спортсменів.

15 вересня в Одесі відбувся півмарафон “4thTavriaVHalfMarathon”, в якому взяли участь майже 3300 бігунів. Перемогу на основній дистанції (21,0975 км) серед чоловіків здобув вже одесит Олександр Матвійчук, який показав результат 1 година 6 хвилин 26 секунд.

Першу сходинку серед жінок посіла Валентина Кілярська з Полтавщини. Їй вдалося подолати дистанцію за 1:19.56. І Олександр, і Валентина оновили часові рекорди Одеського півмарафону. Боротьба серед чоловіків була досить напруженою, хоча, як пізніше розповів переможець Олександр Матвійчук, вона точилася в першу чергу за місце, а не за час. За його словами, це була «тактична боротьба».

На першій половині дистанції сформувалася міцна четвірка лідерів на чолі з Павлом Верецьким, до якої також увійшли майбутній переможець Олександр Матвійчук, Микола Мевша та Сергій Рибак. Вже на 15-му кілометрі лідерів залишилося двоє, і майже до самого фінішу Павло Верецький та Олександр Матвійчук бігли пліч-о-пліч.

Тижнем раніше – 9 вересня, Василь Матвійчук тріумфував на дистанції такої ж довжини у змаганнях під назвою“245 SportvcoeNovaro” в італійській Болоньї, показавши переможний час (1год 10хв 13 сек).

Вітаємо братів з успішними виступами і бажаємо подальших звитяг на  благо України.

За інформацією Хмельницького обласного відділення НОК