18.09.2019 — 12:18

Триває Тиждень профілактики суїцидальної поведінки

Щорічно у середині вересня відзначається Всесвітній день запобігання самогубствам, метою якого є привернути увагу громадськості до цієї проблеми. У в/ч 3053 Національної гвардії України з цієї нагоди триває тиждень профілактики суїцидальної поведінки та попередження самогубств із залученням всього особового складу контрактної та строкової служби.

Начальник служби психологічного забезпечення військової частини старший лейтенант Олег Кушнір провів з військовослужбовцями бесіду щодо ознак, передумов та чинників, що призводять та передують суїцидальній поведінці, під час якої обговорили як можна помітити ознаки того, що людині важко пережити якусь психотравмуючу ситуацію у тих, хто поруч та запобігти біді.

Було проведено заняття з солдатами строкової служби на тему «Життєві цінності», де кожен військовослужбовець отримав можливість висловити власну думку щодо того, чому він обирає життя і яку воно має для нього цінність. Усі вислови та висновки з цих думок втілилася на кольорових стікерах, які в подальшому «виросли» у своєрідні «дерева життя». Також гвардійці складали тести та малювали «Дерево життя», яке дає можливість проаналізувати психологічний стан особистості.

Такий захід має на меті профілактику намірів людини покінчити з життям, яка опиняється у складній життєвій ситуації.

«Дуже важливо для кожної людини мати основні життєві цінності, заради яких варто жити і на які можна опиратися в важкі часи, триматися за них. На тренінгах, подібним тим, що проводяться цього тижня, ми й виявляємо і формуємо такі цінності у кожного військовослужбовця, що, в свою чергу, є вагомим чинником запобігання суїцидам в тому числі серед солдатів строкової служби» – розповів начальник служби психологічної забезпечення військової частини 3053 старший лейтенант Олег Кушнір.