08.06.2016 — 15:14

Виховуємо патріотів – в Білогір’ї почав діяти гурток національно-патріотичного виховання дітей та молоді

Національно-патріотичне виховання підростаючого покоління є без сумніву дуже важливим в наш нелегкий час. Нині багато юнаків та дівчат, які щойно закінчили школу задумуються про те, щоб присвятити себе служінню Батьківщині вступивши у вищі навчальні заклади військового спрямування. Та й не лише вони, кожен хоче бути підготовленим морально та фізично до будь-якої ситуації, яка може трапитися й у мирному житті.

IMG_4782

З метою підняття рівня ознайомленості підлітків з основами виживання у складних умовах; основами польової медицини та надання першої медичної допомоги; вмінням поводитися у складних ситуаціях та іншими знаннями, за ініціативи Білогірського відокремленого підрозділу ГО «Спілка учасників АТО Хмельниччини» було створено гурток національно-патріотичного виховання дітей та молоді, перша зустріч учасників якого відбулася 7 червня на Білогірщині.

Зі слів голови районної громадської організації, а за сумісництвом керівника гуртка Іллі Васюка, зібрання гуртка будуть включати в себе навчання із застосування отриманих теоретичних навичок на практиці, до цього ж будуть додаватися походи по мальовничих природних місцинах краю, зайняття спортом та інші види активного відпочинку.

IMG_4789

Так, сьогоднішнє заняття відбулося на природі, де учасники АТО ознайомили хлопців та дівчат із складом та призначенням індивідуальної медичної аптечки, яка використовується військовими в зоні проведення бойових дій, а також із деякими прийомами надання першої медичної допомоги та транспортування поранених з поля бою.

Хочеться вірити в те, що отримані навички ніколи не знадобляться дітям в дорослому житті, але разом з тим приємно знати, що вміння хлопців та дівчат накладати джгут чи шину допоможе врятувати не одне життя.

IMG_4795

За матеріалами Білогірської РДА