20.09.2019 — 13:02

Володимир Кальніченко привітав машинобудівників області

Щороку в четверту неділю вересня у нашій державі відзначається День машинобудівника. Напередодні свята в облдержадміністрації відбулося урочисте зібрання, на якому вшанували кращих працівників галузі.

Хмельниччина завжди мала досягнення у цій високотехнологічній галузі, яка потребує спільних зусиль вчених, конструкторів, інженерів і робітників. Самовідданою працею і наснагою працівники галузі закладають фундамент економічного зростання краю та України.

З привітальним словом до присутніх у залі звернувся т.в.о. голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко, який щиро подякував працівникам машинобудування і приладобудування Хмельниччини за їх натхненну, невтомну працю.

«Машинобудівні підприємства нашої області мають сучасне обладнання, досвідчений персонал, у якого є бажання працювати заради розвитку економіки краю. Загалом на підприємствах галузі трудяться близько 8 тис. осіб, які виготовляють «цивільну» продукцію, що користується попитом в нашій державі та за кордоном. Машинобудівні підприємства Хмельниччини беруть активну участь у розвитку вітчизняного військово-промислового комплексу, посиленні обороноздатності держави та оснащенні наших вояків усім необхідним для протистояння ворогу на сході країни», – зазначив Володимир Ілліч.

Відзначив посадовець і всебічну допомогу Збройним Силам України, родинам мобілізованих та сім’ям вимушених переселенців зі східних областей України, яку надають колективи промислових підприємств, більшість з яких – підприємства машинобудівного комплексу області.

Під час проведення заходу з привітальним словом до присутніх також звернулися голова обласної ради Михайло Загородний, представник Хмельницької торгово-промислової палати, голова Об’єднання організацій роботодавців Хмельницької області Іван Дунець та інші поважні гості.

45 представників машинобудівної галузі отримали відзнаки Хмельницької обласної державної адміністрації, Об’єднання організацій роботодавців Хмельницької області, Головного управління Державної податкової служби у Хмельницькій області та Федерації профспілок Хмельницької області.

По завершенню офіційної частини заходу відбувся святковий концерт.