09.06.2016 — 11:52

Хмельниччина планує найближчим часом придбати 3 квартири для учасників АТО

8 червня відбулося засідання Комісії з питань забезпечення житлом учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих. Головував на ньому т.в.о.заступника голови облдержадміністрації Валерій Олійник.

У залі були присутні голова Комісії, директор Департаменту соціального захисту населення  Світлана Лукомська, члени Комісії, представники місцевих органів влади, які опікуються вказаними питаннями, а також учасники АТО та члени сімей загиблих.

IMG_1528

Світлана Лукомська ознайомила присутніх із станом фінансування бюджетних програм та порядком забезпечення житлом учасників АТО і членів сімей загиблих. Зокрема вона акцентувала увагу учасників засідання на вимогах до квартир,  які можуть бути придбані за бюджетні кошти.

IMG_1525

Далі члени Комісії заслухали інформацію про стан підготовки до купівлі квартир для трьох сімей з Полонського, Хмельницького району та міста Хмельницького.  У ході розмови  з представниками місцевих органів влади та членами сімей, що претендують на житло, були з’ясовані питання, що потребують невідкладного вирішення.

Підводячи підсумки засідання, Валерій Олійник доручив представникам місцевих органів влади до липня завершити упорядкування квартирно-облікових справ, а Департаменту соціального захисту населення до серпня на чергове засідання Комісії підготувати пропозиції для закупівлі житла, яке може бути придбане після комісійного огляду. Також т.в.о. заступника голови звернувся до членів сімей учасників АТО з проханням остаточно визначитися з приводу житла, на яке вони бажають претендувати.

IMG_1531

Валерій Цезарович наголосив, що житло повинно відповідати вимогам законодавства та бути зручним і доступним для людей, що отримали інвалідність, а сам процес його придбання має бути максимально прозорим та відкритим для громадськості.

Для довідки. У 2015 році за рахунок коштів субвенції у сумі 4 739,3 тис.грн. придбано 13 квартир для учасників АТО (сімей загиблих та інвалідів ІІ групи), які перебували на квартирному обліку у Білогірському, Деражнянському, Новоушицькому, Хмельницькому та містах Хмельницький, Кам’янець-Подільський, Шепетівка.

Станом на 01.06.2016р. при виконавчих комітетах районних, міських, районних в місті, селищних, сільських радах на квартирному обліку перебувають та потребують поліпшення житлових умов 16 сімей загиблих військовослужбовців та 6 інвалідів ІІ групи з числа військовослужбовців.

У поточному році виділено фінансування в сумі 1 476,6 тис.грн. на реалізацію постанови Кабінету Міністрів України від 17.06.2015р. №407 “Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у держаному бюджеті для забезпечення житлом осіб, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції та/або у забезпеченні її проведення і втратили функціональні можливості нижніх кінцівок”.