21.09.2019 — 16:45

На Хмельниччину завітали представники “Асоціації земляцьких організацій областей та регіонів України”

Сьогодні Хмельниччина гостинно вітає представників “Асоціації земляцьких організацій областей та регіонів України”, до складу якої входять політичні та громадські діячі з усіх куточків нашої країни.

Щопівроку одне із земляцтв у Києві отримує право виступати координатором діяльності столичних земляцьких об’єднань. З липня право здійснювати цей почесний обов’язок випало “Земляцтву “Хмельниччини”, а тому, за давно заведеною традицією, подоляни привезли своїх колег на малу батьківщину, аби не лише розповісти про наш мальовничий край, його традиції, культуру та цікаві пам’ятки, а й обмінятися досвідом, глибше зрозуміти проблемні питання, що хвилюють мешканців нашої області, поділитися ідеями та започаткувати нові зв’язки.

Візит делегації розпочався з урочистої церемонії зустрічі із керівництвом області, яка відбулася в сесійній залі Будинку рад. Привітали гостей т.в.о. голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко та голова обласної ради Михайло Загородний. Посадовці висловили сподівання, що сьогоднішня зустріч подарує представникам земляцтв багато цікавих вражень, допоможе ближче пізнати наш край та його талановитих та працьовитих людей.

Сторони обмінялися пам’ятними подарунками. Голова Асоціації Віктор Ткаченко та керівник Земляцтва Хмельниччини Михайло Каплун отримали на згадку подільські вишиванки, а обласні керівники – чудове полотно із зображенням відродженої української святині Михайліського Золотоверхого Собору. Також членам делегації презентували книгу про Хмельниччину та пам’яті сувеніри, а чудовий настрій учасникам церемонії подарував наш знаменитий академічний ансамбль пісні і танцю “Козаки Поділля”, який по праву є творчою візитівкою області.

Далі гостей чекає насичена екскурсійна програма визначними місцями Хмельниччини.

Довідково.

«Асоціація земляцьких організацій «Рада земляцтв областей та регіонів України» — спілка громадських організацій, створена 27 жовтня 2009 року. Спілка у своїй діяльності втілює на практиці найсправедливіший принцип: у любові до рідного краю усі рівні, незалежно від рівня доходів, освіти, віку, політичних переконань. Це спілка небайдужий громадян, які вирішили об’єднати свої зусилля для вирішення спільних завдань. А спільність їх пов’язана як з природнім для всіх людей потягом до «малої батьківщини», так і з розташуванням земляцтв, які входять у Спілку в одному великому мегаполісі – столиці України місті Києві.