02.10.2019 — 10:38

УВАГА! Оголошення про зміни і умови проведення земельних торгів в Головному управлінні Держгеокадастру у Хмельницькій області

Відповідно до пункту 1 Постанови Кабінету Міністрів України від 21.06.2017 року № 688 « Деякі питання реалізації пілотного проекту із запровадження електронних земельних торгів і забезпечення зберігання та захисту даних під час їх проведення» реалізація пілотного проекту тривала до 01 жовтня 2019 року.

В зв’язку із закінченням терміну дії  пілотного проекту та завершення строку дії договору з електронним майданчиком державного підприємства «Сетам» Головне управління Держгеокадастру у Хмельницькій області проводитиме земельні аукціони з продажу права оренди відповідно до статей 134-139 Земельного кодексу України.

Земельні ділянки державної чи комунальної власності або права на них (оренда, суперфіцій, емфітевзис), у тому числі з розташованими на них об’єктами нерухомого майна державної або комунальної власності, підлягають продажу окремими лотами на конкурентних засадах (земельних торгах). Земельні торги проводяться у формі аукціону, за результатами проведення якого укладається договір купівлі-продажу, оренди, суперфіцію, емфітевзису земельної ділянки з учасником (переможцем) земельних торгів, який запропонував найвищу ціну за земельну ділянку, що продається, або найвищу плату за користування нею, зафіксовану в ході проведення земельних торгів. Продаж земельних ділянок державної чи комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) здійснюється виключно на земельних торгах, крім випадків, встановлених частинами другою і третьою статті 134 Земельного Кодексу. Організатором земельних торгів є фізична або юридична особа – власник земельної ділянки, орган виконавчої влади, орган місцевого самоврядування, що здійснює реалізацію права державної чи комунальної власності на земельні ділянки, які уклали з виконавцем земельних торгів договір про проведення земельних торгів. Виконавцем земельних торгів є суб’єкт господарювання, який уклав з організатором земельних торгів договір про їх проведення. Учасником земельних торгів є фізична або юридична особа, яка подала виконавцю земельних торгів документи, зазначені в частині сьомій статті 137 Земельного Кодексу, сплатила реєстраційний та гарантійний внески, зареєстрована у книзі реєстрації учасників земельних торгів і відповідно до закону може набувати право власності чи користування земельною ділянкою, яка виставляється на земельні торги.

28-30 жовтня 2019 року Головне управління Держгеокадастру у Хмельницькій області виставить на відкриті торги 16 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності. Інвесторам запропонують землі загальною площею більше 234,05 га.

Стартовий розмір річної орендної плати встановлений на рівні 8% від нормативної грошової оцінки земельних ділянок.

Детальна інформація про земельні ділянки розміщена на сайті Держгеокадастру.

Ознайомитись з умовами проведення торгів можна за телефоном

(038 2) 67-07-66 Відділ ринку та оцінки земель