03.10.2019 — 09:43

Вогнеборці-авіатори з Хмельниччини готові реагувати в режимі 24/7

За планом підсумкової перевірки пожежно-рятувальних підрозділів, вогнеборці-авіатори Старокостянтинівської бригади тактичної авіації імені Петра Франка Повітряних Сил Збройних Сил України складали іспит на готовність до виконання завдань за призначенням.

У відповідності до «Стандарту підготовки пожежних підрозділів» перевірялись та оцінювались: організація пожежної безпеки, тактико-спеціальна, пожежно-технічна, пожежно-профілактична та пожежно-стройова підготовки. Основне тут – теоретичні знання та практичні навички військових вогнеборців.

Особовий склад підрозділу при одяганні бойового одягу і спорядження та виїзді по тривозі до місця гасіння «навчальної» пожежі перевищив встановлені нормативи. Особовий склад діяв чітко та злагоджено, не підвела й вогнеборців спеціальна автомобільна техніка.

– Успішні дії старокостянтинівських пожежних – це результат цілеспрямованої, системної та копіткої підготовки відповідно до зазначених Стандартів протягом навчального року, – підкреслив начальник служби пожежної безпеки Західного територіального відділу пожежної безпеки підполковник Вадим Дурдас. – Особовий склад має великий практичний успішний досвід спільної роботи і з підрозділом місцевої ДСНС по гасінню пожеж, – зазначив офіцер.

Варто зазначити, що представники підрозділу у серпні цього року відвідали авіаційну базу НАТО у місті Рамштайн у Німеччині, де брали участь у спільних практичних навчаннях з американськими, литовськими та румунськими колегами. Неоцінений досвід набутий за кордоном допомагає пожежним бригади тактичної авіації імені Петра Франка успішно виконувати свої професійні обов’язки і на військовому аеродромі.

Сергій Жмурко

Фото автора.

АрміяInform_Хмельницький.