10.06.2016 — 15:00

На Хмельниччині проходить Всеукраїнський семінар директорів державних позашкільних навчальних закладів

9 та 10 червня на Хмельниччині  проходить Всеукраїнський семінар директорів державних позашкільних навчальних закладів. Тема цього заходу – роль позашкільної освіти у процесі формування сучасного громадянина та патріота України.

Для Хмельниччини велика честь приймати гостей з усіх куточків України. Поділля –  земля багата і завжди славиться своїми талантами. У освітян нашої області є безліч напрацювань  у  вихованні молоді і  вони раді ділитись   досвідом із колегами.

Організаторами заходу є Міністерство освіти і науки України, Хмельницька обласна державна адміністрація, Департамент освіти і науки Хмельницької облдержадміністрації, Хмельницький державний центр естетичного виховання учнівської молоді.

IMG_6211

Урочистості з нагоди відкриття семінару відбулись на базі Хмельницького державного центру естетичного виховання учнівської молоді.

Гостей заходу привітали Георгій  Сухович, кандидат педагогічних наук, представник Міністерства освіти і науки України, Олег Кузмінчук, т.в.о. заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації та Антоніна Харчук, заступник директора Департаменту освіти і науки.

Доповідь на тему «Соціальна активність молоді як чинник становлення молодого громадянина – патріота» до уваги учасників семінару представила Тетяна Григорчук, директор Хмельницького державного центру естетичного виховання учнівської молоді.

В рамках заходу також відбулось урочисте відкриття музею профтехосвіти Хмельниччини. Почесне право розрізати символічну червону стрічку було надано Георгію Суховичу та Олегу Кузмінчуку.

IMG_6223

Запрошені учасники семінару мали нагоду оглянути виставку декоративно-вжиткового мистецтва учнів Хмельницького професійного ліцею та Вищого професійного училища № 25 м.  Хмельницького. Далі  всі відвідали Державний навчальний заклад «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг», де ознайомились з виховною та гуртковою роботою, яка ведеться у закладі. Гостям було запропоновано перегляд дефіле-показ колекцій одягу,  та презентацію роботи гуртка козацько-лицарського виховання «Джура» та гуртка стрілецького виховання «Патріот», керівник викладач предмету  «Захист Вітчизни» , Єрмоленко Володимир Іванович.

DSC_1388

Наступна секція відбулась на базі Ярмолинецького професійного ліцею, де театральний гурток та духовий оркестр презентували роботу ХДЦЕВУМ на відстані. В театралізованому дійстві була відтворена атмосфера побуту козацької Січі. Також була представлена виставка технічного моделювання, архітектурного макетування та дизайну.

DSC_1445

10 червня семінар продовжив свою роботу  у Державному навчальному закладі «Подільський центр професійно-технічної освіти», який презентував роботу своїх гуртків. На семінару виступили Георгій Сухович , Наталія Варава, директор Харківського державного будинку художньої та технічної творчості, Ольга Коптєва, директор Кіровоградського державного будинку художньої та технічної творчості.

DSC_1543

Сподіваємось, що плідна спільна робота організаторів і учасників, матиме ефективний результат, адже інтеграція нових знань, творчих ідей заради ґрунтовного процесу формування та становлення  сучасного громадянина та патріота примножить продуктивність роботи позашкільної освіти України.

За матеріалами Хмельницького державного центру естетичного виховання учнівської молоді.

IMG_5938

IMG_5936