12.06.2016 — 19:44

Прийняття присяги військовослужбовцями строкової служби

Сьогодні, 12 червня, відбулась церемонія складання військовослужбовцями строкової служби Військової присяги на вірність Українському народові. Участь в урочистостях взяли Голова Державної прикордонної служби України генерал-полковник Віктор Назаренко, голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук, голова обласної ради Михайло Загородний, керівники силових структур, батьки та родичі призовників.

Складання Військової присяги – це завжди знаменна подія для кожного майбутнього військовослужбовця. Передував цьому курс загальновійськової підготовки, під час якого отримано теоретичні знання і практичні навички. Крім цього, майбутні строковики виконали навчальні вправи зі стрільби зі стрілецької зброї на одному з військових стрільбищ академії.

IMG_3095

«Сьогодні, у запеклих боях за свободу і незалежність України, за єдність і недоторканність нашої землі військовослужбовці Держприкордонслужби демонструють приклад вірності Присязі, відданості своєму народові, героїчної самопожертви у виконанні військового обов’язку», – зазначив Віктор Назаренко.

Добрим словом та хвилиною мовчання учасники урочистостей згадали тих своїх товаришів, бойових побратимів, які відстоювали цілість і незалежність України, і, на превеликий жаль, віддали за це власне життя.

«Нинішні військовослужбовці, в час надзвичайно складних випробувань, залишаються взірцем героїзму, мужності та патріотизму. І саме вам продовжувати славні традиції досвідчених командирів та ветеранів військової служби» – наголосив Олександр Олександрович.

IMG_3205

Вітаючи майбутніх захисників Вітчизни зі знаменною подією у їх житті та в історії Національної академії, ректор закладу генерал-майор Олег Шинкарук закликав запам’ятати цей день як особливий день непорушної клятви патріота України та побажав реалізувати всі свої можливості, відроджувати військову славу незалежної України та захищати її кордон.

Завершився ритуал прийняття Військової присяги урочистим маршем призовників.IMG_3152

IMG_3261

IMG_3256