10.10.2019 — 10:28

Уряд створить Центр гендерних компетенцій у секторі безпеки і оборони, – Дмитро Кулеба

У секторі безпеки та оборони буде створений Центр гендерних компетенцій, який системно впроваджуватиме стандарти рівності чоловіків та жінок в одностроях.

Про це Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба заявив, виступаючи на форумі «Подвиг не знає статі», організованому МВС України за підтримки посольства Швеції в Україні та структури ООН Жінки Україна.

«Ми в програмі діяльності Уряду записали, що гендерна рівність буде одним з наших пріоритетів. Зокрема, запланували створити Центр гендерних компетенцій у секторі безпеки та оборони. Запевняю вас, що ми такий центр створимо», – заявив він.

Віце-прем’єр-міністр пояснив, що концепція такого Центру вже була розроблена раніше, а нині настав час його створити. За його словами, новий Центр буде цілісно і всеосяжно впроваджувати стандарти щодо рівності чоловіків та жінок в одностроях.

«Нині Збройні Сили України вже майже на одному рівні з військами НАТО за кількістю жінок. У нас їх близько 10,6%, в Альянсі – 10,9%. Тож у цьому аспекті ми в НАТО вже, можна сказати, вступили. Ми працюватимемо таким чином, щоби наша політика у сфері гендерної рівності відповідала найкращим стандартам Північноатлантичного альянсу», – зауважив Віце-прем’єр-міністр.

Дмитро Кулеба наголосив, що надзвичайно вдячний всім, хто опікується гендерною рівністю, – і в Уряді, і в Парламенті, а також міжнародним партнерам України.

«Цей шлях дуже важко пройти самим. Я дуже вдячний вам від імені Уряду за те, що ми проходимо його разом», – звернувся він до дипломатів, представників та представниць ООН.

Джерело