17.10.2019 — 20:41

На Білогірщині запрацювала нова амбулаторія

Медична допомога на селі стає доступнішою! У цьому сьогодні переконалися мешканці Квітневого, що на Білогірщині. Третя амбулаторія, що збудована за програмою “Доступна медицина” в Хмельницькій області, відчинила свої двері для жителів Квітневого, Окопа, Весняного, Соснівки та Соснівочки. Ще майже 1,5 тисячі мешканців сільської місцевості відчули, що держава турбується про їх здоров’я.

Отримати кваліфіковану первинну медичну допомогу сімейного лікаря, а невдовзі завдяки телемедичному обладнанню і консультації вузьких спеціалістів, зробити профілактичні щеплення діткам, зробити кардіограму чи швидкий тест на цукор, отримати рецепт на “Доступні ліки” та ще багато медичних послуг зможуть пацієнти Квітневської амбулаторію, адже тут є все, що потрібно для цього, обладнання, медикаменти, а також автомобіль, який дасть можливість лікарю виїжджати до околишніх сіл.

Привітати мешканців села приїхали обласні та районні посадовці, представники ОТГ, обласні депутати, керівники місцевих СФГ. Як зазначив т.в.о. заступника голови обласної державної адміністрації Сергій Ткачук, найбільша цінність для держави – це здоров’я громадян.

“Всі ми не раз чули це твердження. Воно закріплене і в законодавстві, і постійно звучить з уст високопосадовців. Сьогодні мешканці Квітневого можуть побачити, що це не просто декларація, а реальність. Держава справді потурбувалася про те, щоб зробити медичну послугу для сільських жителів доступною та якісною”, – зауважив Сергій Петрович.

 

Посадовець подякував усім, завдяки чиїй праці був реалізований цей важливий проект, та побажав, щоб мешканці Квітневого та прилеглих сіл були здоровими та щасливими, а до амбулаторії зверталась лише за профілактикою.

Всього на будівництво цієї амбулаторії витратили 8 млн.350 тис.грн., це кошти з державного бюджету. Також співфінансування у розмірі 10% виділила філія “Рідний край” ПРАТ “Зернопродукт МХП”.

Поки що пацієнтів будуть обслуговувати дві лікарки з Білогірського ЦПМСД, але невдовзі сюди прийде працювати молодий лікар, що завершує навчання. До речі, для нього в будівлі медичного закладу передбачене окреме житло.

Слід зазначити, що ця амбулаторія, як і дві інших, що нещодавно розпочали працювати на Хмельниччині, збудовані одним підрядником: ТОВ “Ізяславтрансбуд”. Дякуємо будівельникам за відповідальне ставлення до взятих зобов’язань та якісно і вчасно виконані роботи!