22.10.2019 — 18:19

Питання реінтеграції ветеранів є одним з ключових у співробітництві між Україною та НАТО

Про шляхи реінтеграції ветеранів та підтримку НАТО в цьому питанні говорили Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда, Голова представництва НАТО в Україні Александер Вінніков та спеціаліст операційного відділу штаб-квартири НАТО з питань співробітництва з Україною Марчін Кожіел.

Марчін Кожіел розповів, що наразі Трастовий Фонд НАТО з питань переходу від військової кар’єри до професійної цивільної готовий розширити напрямки за якими підтримує Україну, зокрема реінтеграцію ветеранів.

«Ми готові опрацювати 3-4 проекти вже в цьому році, які сприятимуть розбудові Міністерства та реінтеграції ветеранів у цивільне життя», – розповів Марчін Кожіел.

Напередодні Міністр Оксана Коляда презентувала проект Ветеранських просторів в штаб-квартирі НАТО, як один з можливих напрямків роботи Трастового фонду НАТО щодо переходу від військової кар’єри до цивільної де зазначила, що «Ветеранський простір» може стати ефективним інструментом в діяльності ІІ етапу Трастового фонду НАТО з ПВК.

В ході зустрічі Міністр розповіла, що готова передати напрацювання проектів щодо реінтеграції ветеранів, які потребують підтримки. Вона також подякувала Фонду НАТО з медичної реабілітації, зокрема за організацію проходження реабілітації українських захисників в Болгарії, забезпечення обладненням реабілітаційного відділення в Українському державному медико-соціальному центрі ветеранів війни в Циблях та підтримку Національної команди «Ігри Нескорених».

У свою чергу, Александер Вінніков запевнив в тому, що підтримка команди «Ігри Нескорених» продовжиться, крім того наголосив на постійній підтримці НАТО України. «Наразі наша організація працює за принципом «одна країна – один план підтримки та сприяння, тож зараз ми вважаємо доцільним розробити такий план із урахуванням пропозицій державних органів влади України», – зазначив він.

Джерело