23.10.2019 — 15:11

Тепер і жителі Теофіпольщини мають щойно збудовану новеньку амбулаторію

Сьогодні у с. Святець Теофіпольського району відбулося урочисте відкриття амбулаторії. Це шоста з 27 амбулаторій, що будуються в області за програмою «Доступна медицина». Привітати місцевих жителів з цією важливою подією завітали керівники області, обласні депутати, представники районної влади та ОТГ.

Вітаючи учасників урочистого зібрання, т.в.о. голови адміністрації Володимир Кальніченко зазначив, що сьогодні Святецька громада має змогу отримати повноцінну медичну допомогу, адже дуже важливо вчасно та на належному рівні отримати допомогу від лікаря, коли ти її потребуєш.  Володимир Ілліч нагадав, що у 2018 році за рішенням Уряду на програму «Доступна медицина» для Хмельниччини було виділено 213 млн.грн, яка передбачала побудувати 27 нових амбулаторій. Крім того, програма передбачає доукомплектування 28 існуючих амбулаторій, які не потребують капітального ремонту, а потребують оснащення медичним обладнанням і транспортом, аби налагодити дієве надання медичної послуги для населення. Посадовець побажав, щоб місцеві жителі зверталися до лікаря тільки з метою проведення діагностики стану  здоров’я.

Амбулаторія буде обслуговувати 2600 жителів з сіл Святець, Лисогірка та Мар’янівка. Наразі мешканцям надаватимуть медичні послуги сімейний лікар і педіатр Теофіпольської амбулаторії, але невдовзі Святецька амбулаторія отримає молодого лікаря, який наразі закінчує інтернатуру.

На сьогоднішній день завершені будівельні роботи, підведені інженерні мережі та інтернет, амбулаторія забезпечена меблями та усім необхідним медичним обладнанням. Поряд з цим, в амбулаторії передбачене окреме житло для сімейного лікаря. Також закуплено службовий автомобіль, який дозволить лікарю виїжджати до віддалених сіл.

Загальна вартість об’єкта 7264 тис.грн. На будівництво об’єкта  спрямовано 6502,5 тис.грн з державного бюджету та 722,5 тис.грн. співфінансування спрямувала Святецька сільська рада.