14.06.2016 — 11:22

Спортивні здобутки подолян

На Чемпіонаті України з бігу та спортивної ходьби серед ветеранів, який проходив у м. Києві, збірна команда Хмельниччини зайняла третє місце, пропустивши вперед лише легкоатлетів зі столиці та Київської області.

Переможцями та призерами у своїх вікових групах стали: нетішинка Світлана Ільченко (біг 10 км, жінки 35-39р. – 1 місце), ярмолинчанин Володимир Бохонський (біг 10 км, 75-79 р. – 1 місце), красилівчанин Микола Оніщук (спортивна ходьба 10 км, 65-69 р. – 1 місце), хмельничани Микола Стойко (біг 10 км, 50-54 р. – 1 місце) та Юрій Адамков (біг 10 км, 55-59 р.-3 місце).

В абсолютному заліку за міжнародним рейтингом, який враховує результат і вік спортсмена, бронзові нагороди отримали бігуни Микола Стойко та Світлана Ільченко.

Також в Кончі-Заспі, під час чемпіонату України з легкоатлетичних метань серед ветеранів, чемпіонське звання в абсолютному заліку серед метальників спису виборов 57-річний Микола Дубчак з с. Гуменці Кам’янець-Подільського району.

Фехтування1

На Всеукраїнських змаганнях з фехтування на шпагах «Київська весна», які стали четвертим етапом «Дитячої ліги 10-13», відзначилися члени сім’ї Мазур, що представляють Хмельницький фехтувальний клуб.

У комплексі центрального спортивного клубу Збройних сил України Даніїл впевнено виграв турнір серед хлопчиків 2005-2006 років народження, а його старша сестра Єва зайняла друге місце у віковій групі дівчаток 2003-2004 років народження. Готує юних спортсменів до відповідальних стартів їх батько – Юрій Михайлович Мазур, досвідчений фахівець, майстер спорту, суддя міжнародної категорії.

За підсумками усіх проведених етапів ліги обоє перебувають в числі лідерів серед однолітків.

В легкоатлетичному манежі Хмельницького обласного центру фізичного виховання учнівської молоді відбулися змагання третього (обласного) етапу Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей «Олімпійське лелеченя».

Шехтувал_ники

Цьогоріч в обласному фіналі взяли участь 9 колективів, сформованих з учнів 5-6 класів у кількості 12 осіб, з таких навчальних закладів: Хоровецький НВК Славутського району, Шепетівська СЗОШ №2, Дашковецький НВК Віньковецього району, Мирутинський НВК Берездівської сільської об’єднаної територіальної громади, Деражнянський НВК №3, Хмельницький колегіум ім. В. Козубняка, Полонська гімназія, Славутський НВК, Городоцька ЗОШ з польською мовою навчання.

Нагородження команд – призерок кубками і дипломами, а їх учасників – медалями, грамотами відповідних ступенів та подарунками провели організатори заходу: голова обласного відділення НОК України Юрій Краснюк та в.о. начальника управління молоді та спорту облдержадміністрації Сергій Заяц. Крім того, в рамках Всеукраїнських акцій НОК «Олімпійська книга» та «Олімпійський куточок» всім командам спортивного дійства було надано олімпійську літературу, плакати та сувенірну атрибутику.

За матеріалами управління молоді та спорту облдержадміністрації