01.11.2019 — 10:29

На Славутчині відкрили сімейну молочну ферму «Молочар»

31 жовтня в селі Довжки Славутського району відбулося відкриття сімейної молочної ферми «Молочар». Це друга сімейна молочна ферма, яка запрацювала  у Славутському районі, і повинна стати успішним прикладом для інших послідовників.

На урочисте відкриття завітали начальник управління соціально-економічного розвитку агропромислового комплексу, організаційної роботи та зв’язків  з громадськістю Хмельницької ОДА Андрій Лакуста, керівництво району та Ганнопільської ОТГ, представники ТОВ «УкрМілкІнвест».

У фермерському господарстві подружжя Нікітчуків на сьогодні нараховується 10 корів та 8 телят, а також  5 га орендованої землі в обробітку. Для функціонування даної сімейної молочної ферми реконструйовано корівник, придбано сучасне обладнання. Ферма оснащена автоматичною системою напування корів, якісним освітленням, автоматизованим доїнням, гумовими килимками для комфорту тварин  та лабораторним обладнанням, що дозволяє фермі  досягти якості молока на рівні як мінімум першого сорту.

Для таких ферм у межах проєкту передбачене суттєве сприяння. Зокрема, ТОВ «УкрМілкІнвест» за кожну вироблену літру молока у сімейній молочній фермі, до середньої в регіоні ціни за літр молока, доплачує ще майже одну гривню, за умови  дотримання параметрів якості молока.

У планах молодих фермерів розширити господарство до 30 корів та придбати техніку для обробки сільськогосподарських угідь.

Відкриття чергової сімейної молочної ферми здійснюється у межах великого проєкту по створенню мережі сімейних ферм та молочних кооперативів навколо них. Проєкт реалізується Кластером “Натуральне молоко”, за підтримки ТОВ “УкрМілкІнвест”. Дана ініціатива сприяє активізації розвитку молочного тваринництва. Підготовчі етапи до відкриття інших ферм тривають і надалі, окрім того, здійснюється постійний пошук нових кандидатів на створення власного бізнесу шляхом участі у проєкті.