14.06.2016 — 17:26

Про порядок висунення кандидатур до відзначення ювілейною медаллю “25 років незалежності України”

Ювілейна медаль “25 років незалежності України” установлена для відзначення громадян за значні особисті заслуги у становленні незалежної України, утвердженні її суверенітету та зміцненні міжнародного авторитету, вагомий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, культурно-освітній розвиток, активну громадсько-політичну діяльність, сумлінне та бездоганне служіння Українському народу.

Ювілейною медаллю нагороджуються громадяни України, іноземці та особи без громадянства. Нагородження провадиться відповідним Указом Президента України.

Висунення кандидатур до відзначення ювілейною медаллю здійснюється відповідно до Порядку представлення до нагородження та вручення державних нагород України, затвердженого Указом Президента України від 19 лютого 2003 року № 138.

Згідно цього Порядку, висунення  кандидатур до відзначення ювілейною медаллю “25 років незалежності України” здійснюється гласно за місцем роботи осіб, яких представляють  до нагородження, у трудових колективах підприємств,  установ, організацій незалежно від типу та форми власності.

Клопотання про відзначення  ювілейною медаллю порушується перед відповідним органом чи організацією вищого рівня.

Клопотання  про  відзначення  ювілейною медаллю,  які порушуються органами  місцевого  самоврядування,  подаються  через обласну державну адміністрацію.