15.06.2016 — 10:25

Соціальні виплати внутрішньо переміщеним особами були повністю розблоковані завдяки рішенням Уряду

завантаження (1)Соціальні виплати внутрішньо переміщеним особам були повністю розблоковані завдяки рішенням Уряду. Про це заявив Перший заступник Міністра соціальної політики України Віталій Мущинінпід час зустрічі з громадськими активістами і переселенцями.

Віталій Мущінін наголосив, що завдяки прийняттю постанови Кабінету Міністрів України від 8 червня 2016 р. № 365 «Деякі питання здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам», якою зокрема було внесено зміни до урядових  постанов №509 та №637 , були повністю розблоковані соціальні виплати внутрішньо переміщеним особам, оскільки після внесення змін до Закону «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» з 13 січня 2016 року виникла неузгодженість з діючим положенням постанови КМУ №509  від 1 жовтня 2014 року в частині реєстрації ВПО.  Також прийняття урядових постанов дозволило забезпечити отримання соціальних виплат іноземцям. Документом скасовано необхідність у реєстрації внутрішньо переміщених осіб в органах Державної міграційної служби. Одночасно створено механізм ефективного контролю для уникнення шахрайства з пенсійними картками, що не призведе до ускладнень в отриманні належних виплат внутрішньо переміщеними особами.

На доручення Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана Міністерство соціальної політики України готове до розгляду пропозицій та доопрацювання постанови №637 робочими групами, створеними за участі представників громадськості. Наразі кошти для соціальних виплат передбачені у повному обсязі і будуть виплачуватись без жодних перепон і затримок.