21.11.2019 — 17:51

Ми вільні творити своє майбутнє!

Сьогодні в Україні відзначають шосту річницю початку Революції Гідності та Помаранчевої революції – День Гідності та Свободи. Цей день назавжди став беззаперечним доказом відродження нашої країни. Він нагадує нам про роки боротьби за незалежність, демократію та європейські цінності. День, який ще раз доводить усьому світові, що велика українська нація готова відстоювати своє право на вільний європейський розвиток.

21 листопада 2013 року розпочалися перші протестні акції на Майдані Незалежності. Тоді учасники акції, а це переважно були студенти та молодь, шляхом мирного протесту підтримували Україну на шляху до вступу в ЄС та курсу на євроінтеграцію. Проте, у ніч з 29 на 30 листопада силовики жорстоко розігнали на Майдані Незалежності активістів, що у свою чергу, спричинило ще більшу хвилю протестів, які переросли в Революцію Гідності.

Хмельниччина, як і вся Україна, сьогодні вшановує Героїв Майдану, які віддали життя за свою країну, за захист прав і свобод людини.

Біля фотогалереї Пам’яті Героїв Небесної Сотні та учасників антитерористичної операції зібралися керівники області та міста, депутати обласної та міської ради, представники силових структур та організацій, сім’ї загиблих Героїв, учасники Революції Гідності та антитерористичної операції, представники духовенства, громадськість міста, аби вшанувати пам’ять полеглих патріотів України покладанням квітів.

Далі учасники заходу вирушили до пам’ятника Героям Небесної Сотні, де хвилиною мовчання вшанували загиблих воїнів російсько-української війни та поклали квіти на знак пошани.

Ми свято віримо, що на нашу землю скоро  прийде перемога, адже за неї боролися учасники Майдану, і за ради неї пожертвувала своїм життям Небесна Сотня. Ми самі творці власного майбутнього і тільки від нас залежить, яким йому бути.