15.06.2016 — 12:35

Подільський державний аграрно-технічний університет приймає студентських лідерів аграрної освіти

Чотири дні, з 14 до 17 червня, на базі Подільського державного аграрно-технічного університету проходитиме зліт 450 студентів-відмінників навчання, іменних стипендіатів вищих аграрних навчальних закладів, які одержують стипендії Президента, Кабміну, Верховної Ради, видатних учених, громадських діячів, та стипендіатів від агрохолдингів за найкращі досягнення. Всі вони представляють 17 університетів і дві академії.

20160615-01

Загалом, це вже 18-й такий зліт, який щороку приймає в себе один із навчальних закладів України. Цього року, а попередній раз 2005-го, честь випала Кам’янцю-Подільському.

Гостей вітали т.в.о. заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Олег Кузмінчук, голова обласної ради Михайло Загородний, проректор з навчальної та виховної роботи Національного університету біоресурсів і природокористування України Сергій Кваша, професорсько-викладацький склад університету, студенти, громадськість м.Кам’янця-Подільського.

20160615-04

Програма зльоту передбачає низку теоретичних і практичних заходів. Серед них – проведення дискусійних клубів, презентація цікавих проектів та ідей самих студентів, психологічні тренінги, туристичні та пізнавальні екскурсії. Найактивніша молодь відвідає кращі сільськогосподарські підприємства регіону для отримання новітнього практичного досвіду.

20160615-06

За словами ректора ПДАТУ Володимира Іванишина, університет має всі шанси стати одним із кращих в Україні. Бо гордитися є чим: відновлено інститут круп’яних культур, відкрито науково-навчальну пасіку із розширенням її в подальшому до цілого Подільського центру, розширюються зв’язки з міжнародними навчальними закладами, зокрема Польщі та Німеччини.

20160616-34Підтвердив вагоме значення ПДАТУ в системі вітчизняної освіти і проректор з навчальної та виховної роботи Національного університету біоресурсів і природокористування України Сергій Кваша. На його думку, такі зльоти, як і профорієнтаційна робота, є надзвичайно важливими у формуванні спеціалістів сільськогосподарського сектору. Незважаючи на економічні чи політичні проблеми, країні потрібні фахові агрономи.

Зберегти