28.11.2019 — 14:30

На Городоччині відкрили другу новозбудовану амбулаторію

Сьогодні у с. Купин Городоцького району відбулося урочисте відкриття новозбудованої амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Це вже 11 амбулаторія із 27, що будується у рамках реалізації державної програми «Доступна медицина».

Нагадаємо, що це вже друга новозбудована амбулаторія за цією програмою, яку відкрили в районі. Першу у с. Пільний Олексинець відкрили два місяці тому.

На урочисту церемонію відкриття закладу завітали перший заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Кальніченко, керівництво району та об’єднаної територіальної громади, місцеві жителі.

Вітаючи учасників урочистого зібрання, Володимир Кальніченко зазначив, що наразі важливим питанням є забезпечення доступності до кваліфікованої медичної допомоги мешканців сільських населених пунктів.  Адже усі громадяни  мають бути в рівних умовах і отримувати якісну своєчасну медичну допомогу.

“Новозбудована амбулаторія дозволять створити належні умови медичного обслуговування. Цьому сприяє і реформа децентралізації, і медична реформа, і державні та місцеві програми різних напрямків, і співпраця всіх гілок влади. Їх відкриття – яскравий приклад того, як спільно потрібно робити гарні справи на благо людей”, – додав Володимир Ілліч.

Амбулаторія буде обслуговувати 2100 жителів трьох старостинських округів: Купинського, Старопісочнянського та Карабчіївського.

Нова амбулаторія забезпечена усім необхідним відповідно до табелю оснащення, затвердженого МОЗ. Тут є електрокардіограф, гематологічний аналізатор, експрес-тести на тропонін, вірусні гепатити В і С, ВІЛ-СНІД та вагітність, отоофтальмоскопи, пульсоксиметри, піксометри, глюкометри, ноутбуки та МФП.

Передбачено також житло для сімейного лікаря та новий повнопривідний автомобіль «Renault».

Загальна кошторисна вартість будівництва та оснащення амбулаторії становить 8 млн. 315 тисяч гривень, основна частина яких виділена з державного бюджету, решта 10% – з бюджету Городоцької ОТГ.

Головним розпорядником коштів виступило управління регіонального розвитку та будівництва Хмельницької ОДА, замовником та одержувачем коштів – “Хмельницька обласна служба єдиного замовника”, підрядником – ПП «Городок-Унібуд».