17.06.2016 — 11:28

Працівники охорони здоров’я відзначають професійне свято

Традиційно, у третю неділю червня вся Україна відзначатиме День медичного працівника, професійне свято людей найгуманнішої і найблагороднішої професії на землі.

Представники медицини – охоронці найціннішого, що є у людини – її здоров’я. Галузь охорони здоров’я Хмельниччини постійно розвивається, має міцну матеріально – технічну базу, потужний кадровий потенціал. У краї відбувається послідовна реорганізація та модернізація лікувально-профілактичних закладів, успішно діють Центри первинної медико-санітарної допомоги та об’єднана система екстреної медичної допомоги. Уже 3 роки на теренах нашої області успішно функціонує Хмельницький обласний перинатальний центр.

1

16 червня у залі обласної філармонії відбулися урочистості, присвячені професійному святу працівників галузі охорони здоров’я. Привітати медпрацівників прийшли т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Валерій Олійник, голова обласної ради Михайло Загородний, директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Яків Цуглевич, представники місцевих органів влади.

2

У своїй вітальній промові Валерій Олійник висловив щиру вдячність медичним працівникам області за їх самовідданість, високі моральні якості, працьовитість і професійність. Особливо відзначив посадовець повсякденний нелегкий труд таких професіоналів від медицини, як Анатолія Алешка– завідувача пульмонологічним відділенням обласної лікарні, який майже 35 років очолює пульмонологічну службу області; Валерія Гринчука – одного із засновників малоінвазивної хірургії в Хмельницькій міській лікарні; Людмили Островської – лікаря-фтизіатра облтубдиспансеру, за її вклад в боротьбу з такою важкою недугою, як туберкульоз; Богдана Палійчука, заступника головного лікаря Городоцької райлікарні, за особистий внесок в організацію надання медичної допомоги населенню Городоччини.

4

Слова глибокої пошани та вдячності Валерій Цезарович адресував тим медикам, які понад рік рятували життя українців на Сході: лікарю – хірургу та нейрохірургу обласної лікарні Андрію Сапожніку та Анатолію Лозинському, анестезіологу та хірургу Хмельницької міської лікарні Сергію Полунченку та Андрію Дзьобі, хірургу Кам′янець-Подільської райлікарні Сергію Рибаку та травматологу Кам′янець-Подільської міської лікарні Олександру Трончуку, сімейному лікарю зі Славути Світлані Баленко, онкохірургу онкодиспансеру В′ячеславу Розпутенку та педіатру Хмельницької міської дитячої лікарні Андрію Азарянському і ще багатьом медичним працівникам, які пішли боронити нашу країну та боротися за життя в ході неоголошеної війни.

3

“У день вашого професійного свята прийміть найкращі привітання та щиру вдячність. Успіхів вам, міцного здоров’я, гідного визнання вашої праці, добра та оптимізму у нелегкій, але такій почесній і потрібній людям професії. Земний уклін вам за всі врятовані життя, за вашу мужність і терпіння. Нехай доля дає кожному сили і наснагу, щоб долати всі незгоди. Якомога більше любові, сімейної злагоди, добробуту, тепла і щастя у ваших домівках,” – побажав Валерій Олійник усім присутнім.

Кращим медичним працівникам вручили почесні грамоти Міністерства охорони здоров’я, обласної державної адміністрації, обласної ради, Департаменту охорони здоров’я, міської ради.

5

Зберегти

Зберегти